Rekonstruišu se Železnička i Ulica Milovana Lazarevića u Lazarevcu, radove obišao Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, posetio je Lazarevac i u pratnji svojih saradnika i predsednika opštine Lazarevac, Bojana Stevića, obišao radove na rekonstrukciji Železničke i Ulice Milovana Lazarevića. Za ovaj projekat Grad Beograd izdvojio je oko 300 miliona dinara. Vesić je ovom prilikom istakao da je ulaganja u prigradske opštine povećano gotovo pet puta u odnosu na period od 2012. godine.

Tokom obilaska radova na rekonstrukciji Železničke ulice, Vesić je rekao da se ova ulica nalazi u industrijskoj zoni i da je vrlo značajna za buduće investicije u Lazarevcu, dodavši da je ona i dobra veza sa Ibarskom magistralom i centrom grada. Ova investicija vredna je oko 170 miliona dinara, a u planu je da se uradi 1,4 kilometara sa biciklističkom stazom i 156 parking mesta, kao i zamena starih azbestnih vodovodnih cevi.

Predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, rekao je da će pored saobraćajnog rasterećenja, Železnička ulica za stanovnike biti značajna i zbog prikupljanja otpadnih voda i kišne kanalizacije i dodao da Grad Beograd ulaže značajna sredstva u Lazarevac, prepoznajući kvalitetne opštinske projekte i potrebe građana prigradskih mesta.

Grad Beograd izdvojio je sredstva za rekonstrukciju još jedne lazarevačke ulice, u iznosu od 130 miliona dinara biće rekonstruisana Ulica Milovana Lazarevića u dužini od 1,2 kilometara, širine 3,5 metara, kazao je Vesić.  

Stević je ovom prilikom rekao da je u ovoj ulici u planu izrada kompletno nove javne rasvete, telekomunikacionih kablova, elektroinstalacija , postavljanje kišne i fekalne kanalizacije, kao i zamena azbestnog cevovoda u dužini od 2,3 kilometara. Ono što je posebno značajno, jeste to što će sve ulice koje izlaze na Ulicu Milovana Lazarevića imati mogućnost priključenja na kanalizacionu mrežu, istakao je Stević. Nakon završetka radova u ove dve ulice u planu je rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića i Kolubarskog trga.

Rok za završetak Železničke ulice je kraj maja, a za Ulicu Milovana Lazarevića kraj septembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE