Rekonstruiše se Ulica Prote Čede u MZ Šopić, predsednik opštine obišao radove

Radove na rekonstrukciji Ulica Prote Čede, koja povezuje MZ Stanislav Sremčević Crni sa MZ Šopić, posetio je danas predsednik opštine, Bojan Stević, sa svojim saradnicima.

Stević je ovom prilikom istakao da je Ulica Prote Čede značajna zbog izgradnje nove saobraćajnice, Zlatiborske ulice, koja će povezivati Ulicu Veljka Vlahovića, tzv. severnu magistralu i naselje Crne Međe i to kroz Ulicu Stanislava Sremčevića Crnog i Prote Čede. Radove na novoj saobračajnici finansiraće Elektroprivreda Srbije, ogranak RB “Kolubara” na osnovu sporazuma o eksproprijaciji i preseljenju žitelja zbog širenja površinskih kopova.

Zbog povećavanja broja domaćinstava u Ulici Prote Čede stvara se probelm na postojećoj vodovodnoj mreži  i nemogućnost snabdevanja vodom viših spratova domaćinstava. Stević je izjavio da se tokom sutrašnjeg dana očekuje izlazak na teren nadležnih iz JPKP Lazarevac, kako bi se utvrdilo da li postoji mogućnost za proširenje vodovodne mreže. Plan je da se zameni kompletna vodovodna mreža i stavi veći promer cevi kako bi žitelji ove ulice ubuduće imali dovoljnu količinu vode za snabdevanje.

Stević je takođe dodao da su na zahtev građana da se izgradi trotoar, geometri utvrdili da zbog širine postojeće ulice i ulaska pojedinih domaćinstava na trup puta, trenutno nije realna izgradnja trotoara sa obe strane ulice, ali da je ona moguća sa jedne strane, i to isključivo uz saglasnost žitelja ulice.

Radove na rekonstrukciji Ulica Prote Čede u dužini od 900 metara izvodi JKP “Beograd put”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE