Raspisani javni pozivi za dodelu subvencija poljoprivrednicima lazarevačke opštine

Grad Beograd raspisao je Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima. Ovim javnim pozivom obuhvaćene su četiri različite oblasti: voćarstvo i povrtarstvo, stočarstvo, pčelarstvo i poljoprivredna mehanizacije. Za oblast voćarstva i povrtarstva, ove godine, izdvojeno je 45 miliona dinara, za stočarstvo 30 miliona dinara, za pčelarstvo 35 miliona, dok je za nabavku traktora i poljoprivrednih priključnih mašina obezbeđeno 100 miliona dinara subvencija.

Nenad Bačanac, iz lazarevačkog Saveta za poljoprivredu pri GO Lazarevac, pozvao je sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa teritorije naše opštine da se prijave na pomenute javne pozive.

Nenad Bačanac

Lazarevac je najrazvijenija beogradska opština kada je pčelarstvo u pitanju, a od ove godine uvedena je novena i data mogućnost pčelaru da sam bira vrstu opreme koju želi u vrednosti od 120 hiljada dinara po jednom gazdistvu.

Stočarstvo je inicijalna kapisla razvoja svih ostalih poljoprivrednih grana, a pandemija je nanela ogromne gubitke poljoprivrednicima zbog pada cena stoke i povećanja cene stočne hrane, pa je ove godine stavljen poseban akcenat na ovu oblast kada su subvencije u pitanju., kazao je Bačanac i dodao da poljoprivrednik više ne mora da ima određeni stočni fond, kako bi nabavio novi. Subvencije u oblasti stočastva po jednom gazdinstvu idu i do 750 hiljada dinara.

Poljoprivrednicima koji su kroz ove subvencije već obezbedili stočni fond u prethodnim godina, omogućeno je da kroz ovaj javni poziv dobiju propratnu opremu u vidu muzilica, mlinova, mešaona za hranu ili transportera.

Ovogodišnjim javnim pozivom obezbeđene su subvencije za kupovinu 100 traktora, za koje Grad Beograd daje million dinara po gazdinstvu, kao i odvojena sredstva za dodatnu priključnu mehanizaciju za sve zainteresovane poljoprivrednike, u iznosu do 400 hiljada dinara po gazdinstvu.              

Javni poziv u oblasti povrtarstva, voćarstva i vinogradarstva nudi podsticaje za kupovinu sistema “kap po kap”, protivgradnih mreža, plastenika i dr. Od ove godine smanjena je maksimalna povšina po plasteniku i ona iznosi namanje tri ara. 

Obaveze korisnika ovih subvencija gotovo i da ne postoje, poljoprivrednici jedino ne smeju otuđiti ono za šta su dobili sredstva.                                                                                                    

Sve neophodne informacije i pomoć prilikom apliciranja, poljoprivrednici mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu GO Lazarevac (zgrada Socijalnog u Karađorđevoj ulici) ili na broj telefona 011/8126-991.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE