Raspisan tender za novi sportski kompleks sa zatvorenim bazenom u Lazarevcu

Opština Lazarevac jedna je od četiri beogradske opštine za koju je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije i izgradnju sportskih objekata. Pored Lazarevca na tenderu su se našle  Grocka, Borča i Altina.

Po rečima predsednika opštine, Bojana Stevića, u planu je izgradnja novog zatvorenog olimpijskog bazena u Lazarevcu, sa manjim bazenom za neplivače i tribinama kapaciteta oko 500 gledalaca. Kako bi kompleks bio samoodrživ, posedovaće 1600 kvadratnih metara poslovnog prostora.Imaće profesionalnu kuglanu, streljanu, malu ledenu dvoranu i teretanu. Čitav kompleks biće energetski efikasan i grejaće se na solarne panele.

Pored izgradnje novog sportsko-rekreativnog kompleksa, projekat obuhvata i rekonstrukciju postojećeg otvorenog bazena u Lazarevcu, zamenu korita, sistema za prečišćavanje vode, kao i izgradnju dva manja bazena za decu različitih uzrasta. Pored poslovnog prostora biće urađeni tobogani i balon hala za tenis.

Objekti starog i novog kompleksa, biće vezani postojećom saobraćajnicom koja izlazi na Ulicu Milovana Lazarevića, uz korito reke Lukavice preko mosta ka gradskom parku, dok će druga saobraćajnica biti povezana na poslednji niz zgrada u Trećoj mesnoj zajednici.

Vrednost ovog projekta je 2,7 milijardi dinara, što je dva i po godišnja budžeta opštine Lazarevac i biće u potpunosti finansiran od strane Grada Beograda i Ministarstva omladine i sporta, naglasio je predsednik opštine, Stević.

Zainteresovani ponuđači imaju rok da dostave svoje ponude do 6.maja, nakon ćega će se krenuti u dalju realizaciju projekta.

Foto: TO Lazarevac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE