Raspisan konkurs za dodelu besplatne rotacione signalizacije za poljoprivrednu mehanizaciju

Gradska opština Lazarevac u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za saobraćaj, raspisala je danas konkurs za besplatnu dodelu rotacione signalizacije tj. svetala za poljoprivrednu mehanizaciju za poljoprivrednike sa teritorije naše opštine, a o detaljima konkursa govorili su član Veća zadužen za oblast poljoprivrede, Nenad Bačanac i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja GO Lazarevac, Ivan Živković.

“Omogućili smo da svako poljoprivredno gazdinstvo koje poseduje neki vid poljoprivredne mehanizacije, dobije besplatna rotaciona svetla, kako bi izlaskom na saobraćajnice bili vidljiviji i sigurniji u saobraćaju, što nam je i prioritet”, rekao je Bačanac i pozvao sve poljoprivrednike da se prijave na ovaj konkurs.

Predsednik Saveta za bezbdnost saobraćaja, Ivan Živković, istakao je da je Savet prepoznao svoju ulogu u akciji koju sprovodi Savet za poljoprivredu GO Lazarevac, i potrebu da zaštiti najugroženiju kategoriju vozača motornih vozila, pored motociklista i traktoriste.

“U prolećnom periodu, kada poljoprivrednici obavljaju najviše radova i izlaze na javne saobraćajnice u ranim jutarnjim časovima i vraćaju se u večernjim kada su uslovi smanjene vidljivosti, vozači traktora su po zakonu obavezni da koriste rotaciona svetla”, kazao je Živković.

Za prijavu na ovaj konkurs potrebna su samo dva dokumenta i to, potvrda o aktivnom statusu i fotokopija lične karte, nakon čega sledi kratka obuka iz bezbednosti o saobraćaju u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i dodela rotacionih svetala.

Konkurs je otvoren narednih 30 dana, a prijave se mogu predati u kancelariji za poljoprivredu u Karađorđevoj ulici (zgrada Socijalnog).

Sve dodatne informacije na broj telefona 011/8126-991.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE