Raspisan Javni poziv za izbor najpovoljnijih preduzeća za sprovođenje Programa energetske efikasnosti

Gradska opština Lazarevac ove godine po prvi put je započela sprovođenje programa finansijske podrške domaćinstvima u procesu energetske sanacije stambenih objekta. U cilju sprovođenja ovog programa danas je raspisan Javni poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenje mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji GO Lazarevac.

Objavljeni javni poziv namenjem je privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekta.

Cilj ovog Javnog poziva je izbor najpovoljnijih privrednih subjekata koji se bave nabavkom i ugradnjom stolarije, termičkom izolacijom zidova, podova, termičkom izolacijom ispod krovnog pokrivača, nabavkom i instalacijom kotlova na prirodni gas ili biomasu, energetski efikasnijih grejača prostora, zamenom ili ugradnjom nove cevne mreže, grejnih tela radijatora i drugog pratećeg pribora za domaćinstva.

Na ovaj javni poziv mogu se javiti i preduzeća koja se bave nabavkom i ugradnjom toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema, kao i firme koje se bave nabavkom i ugradnjom solarnih kolektora.

Rok za podnošenje prijava je 15.06.2022. godine.

Tekst javnog poziva sa svim neophodnim obrascima za učešće, zaiteresovana preduzeća mogu preuzeti na internet prezentaciji GO Lazarevac www.lazarevac.rs u sekciji Javni konkursi i rasprave, a sva dodatna pitanja u vezi sa ovim javnim pozivom mogu uputiti i na mejl energetskaefikasnost@lazarevac.rs

Nakon izbora privrednih subjekata koji ispune kriterijume, do kraja juna očekuje se i raspisivanja Javnog poziva za građanstvo. Treba istaći da će domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje projekata energetske sanacije domaćinstava, dobra ili usluge moći da nabave isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa.

Za realizaciju energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji GO Lazarevac u 2022. godini opština je u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike izdvojila ukupno 10 milona dinara, dok će učešće u finansiranju kako je predviđeno iznositi 50% vrednosti pojedinačnog projekta energetske sanacije, tako da će ukupna raspoloživa sredstva za ove namene u ovoj godini iznositi 20 miliona dinara. U zavisnosti od interesovanja građana za projekte energetske sanacije stambenih objekata, rukovodstvo opštine za sledeću godinu najavljuje i mogućnost povećanja raspoloživih sredstava za ove namene.

Direktan link za konkurs:

https://lazarevac.rs/%D1%98avni-konkurs-za-ucesce-privrednih-sub%D1%98ekata-u-sprovodjenju-mera-energetske-sanaci%D1%98e-stambenih-ob%D1%98ekata-na-teritori%D1%98i-go-lazarevac.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE