Rakić: Radovi na opremanju bunara teku po planu, zavšetak se očekuje početkom aprila

Radovi na opremanju, tri nova, nedavno izbušena bunara na lokaciji Vreoci – Peštan teku planiranom dinamikom. Trenutno se izvode radovi na povezivanju sa magistralnim cevovodom i kačenje na dalekovode.

Prethodne noći uzeti su uzorci vode sa sva tri bunara i biće predati nadležnoj instituciji za utvrđivanje kvaliteta, saopštio je danas direktor JPKP “Lazarevac”, Aleksandar Rakić.

Ucevljenje i elektrifikacija bunara predate je u nadležnost Javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac”, koje je završilo postavljanje cevi u dužini od 1.272 metara, a trenutno radi na postavljanju ukupno pet šahti sa ventilima od kojih su dve kompletno gotove, kazao je direktor ovog preduzeća.

Završena je javna nabavka za uvođenje bunara u elektro sistem i izvođač je dužan da u roku od 23 dana od potpisivanja ugovora završi radove. Bunari će se puštati u rad sukcesivno, čim se prvi bunar celokupno opremi pušta se u rad i tako svaki naredni, kazao je direktor JPKP “Lazarevac” i dodao da bi završetak celokupnih radova trebalo da bude gotov početkom aprila.

Maksimalan kapacitet novih bunara je 16 sekundnih litara po bunaru, što bi po proceni hidrogeologa trebalo da bude dovoljno za stabilizaciju vodosnabdevanja na teritoriji naše opštine.

Kako bi se u potpunosti stabilizovalo vodosnabdevanje u Lazarevcu, JPKP “Lazarevac”, pored ovih bunara planira uvođenje u rad bar još jednog novog, na lokaciji već postojećih bunara.

Po Rakićevim rečima, JPKP “Lazarevac” sa JP “Kolubarom” dogovara finansiranje i bušenje još dva nova bunara, koja će omogućiti nesmetano vodosnabdevanje na teritoriji naše opštine.

JPKP “Lazarevac” u svom programu poslovanja za naredni period predviđa rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže u pet ulica u Lazarevcu. U prethodnoj godini urađena je vodovodna i kanalizaciona mreža u ulicama Milana Kojića, Prote Čede, Voke Savića, Milice Srpkinje i Botaničkoj ulici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE