Radovi na izgradnji garaže ispred opštine teku po planu, prva faza gotova do maja

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić  sa opštinskim rukovodstvom, obišao je radove na izgradnji podzemne garaže u Karađorđevoj ulici kod zgrade opštine u Lazarevcu. Radovi teku po planu, a kako je najavljeno izgradnja se vrši u dve faze, u prvoj fazi biće izgrađeno 44 parking mesta, u drugoj 94, ukupno 138, kazao je Vesić I dodao da će se pored parking ispred zgrade opštine naći i Fontana, dećije igralište I zelene površine sa potrebnim mobilijarom.

Vesić je podsetio da je nedavno završena rekonstrukcija i popločana Hilandarske ulice, ali i da se radi kosturnica u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija, jednog od simbola Lazarevca. On je naglasio da je cilj da svaki deo Beograda bude razvijen i urbanizovan i dodao da će još jedan projekat u potpunosti promeniti kvalitet života stanovnika opštine Lazarevac, a to je BG voz. Projekat podrazumeva proširenje mreže i izgradnju duplih koloseka u mnogim delovima prema Lazarevcu i Mladenovcu, što će omogućiti veću propusnu moć i nove kompozicije. Planirano je da vozovi saobraćaju na svakih 10, 12 minuta u špicu, a van špica na 45 minuta.

Predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, istakao je da radovi na izgradnji podzemne garaže teku po planu i da se zavšetak prve faze može očekivati u maju, ako vremenski uslovi budu dozvolili. Druga faza podrazumeva radove na delu ispod zgrade ERC-a. Uporedo sa ovim radovima očekuje se I početak radova na uređenju pešačkih staza, dodatnog parking prostora, mobilijara i zelenila, kao i postavljanje javne rasvete u Karađorđevoj ulici i ulici Dimitrija Tucovića, sve do „Saveza”. Ovim radovima biće obezbeđena 39 dodatnih parkig mesta, kazao je predsednik opštine i dodao da se u februaru očekuju radovi i na izgradnji nove kanalizacione i vodovodne mreže u ulici Milovana Lazarevića prema MZ Županjac.

Uz podršku Grada Beograda u martu se očekuje i početak izgradnje veletržnice, podsetio je Stević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE