Radojičić najavio izgradnju nove sportske hale za Gimnaziju i Tehničku školu u Lazarevcu

Gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić u pratnji opštinskog rukovodstvva GO Lazarevac obišao je danas Gimnaziju i Tehničku školu “Kolubara” u Lazarevcu i najavio izgradnju nove sportske hale za potrebe ove dve srednje škole. Projekat je uradila gradska opština Lazarevac, dok će Grad Beograd finansirati sredstva za izgradnju ovog projekta.

Radojičić je prilikom obilaska škola izrazio zadovoljstvo što je projekat ugledao svetlost dana i što će učenici srednjih lazarevačkih škola napokon imati adekvatne uslove za odvijanje nastave i sportskih aktivnosti i kazao da se nada da će projekat biti realizovan u planiranom roku. Radojičić je podsetio da je i on nekada bio učenik lazarevačke Gimnazije i iskoristio priliku da pozove decu Lazarevca da se više bave sportom.

Gradonačelnik se osvrnuo i na temu vodosnabdevanja u Lazarevcu, rekavši da su pre nekoliko dana započeti radovi na bušenju tri nova bunara na izvorištu Peštan. Ovi bunari obezbediće dodatne količine vode za snabdevanje u letnjim mesecima.

Grad Beograd i gradska opština Lazarevac radiće i na poboljšanju rada komunalnih službi na teritoriji naše opštine, kazao je Radojičić i zaključio da su ove tri stavke važne za dalji razvoj Lazarevca.

Predsednik opštine, Bojan Stević, zahvalio se na realizaciji ovog veoma značajnog projekta za sve učenike  Gimnazije i Tehničke škole “Kolubara” u Lazarevcu, rekavši da je ovo bila želja ne samo učenika i zaposlenih, već i roditelja da deca imaju kvalitetnije uslove za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja.

Ukupno 1.600 učenika pohađa Gimnaziju i Tehničku školu “Kolubara”  u Lazarevcu i svoje časove fizičkog vaspitanja obavljaju napolju ili u sali SRC “Kolubara” u vreme slobodnih termina.

Novi objekat sportske hale biće izgrađen na dva nivoa, prostiraće se na 1.500 kvadratnih metara i biće urađen po najsavremenijim standardima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE