Radni sastanak opštinskog rukovodstva sa predstavnicima Sekretarijata za saobraćaj i JP “Putevi Beograda”

Danas je u GO Lazarevac održan sastanak opštinskog rukovodstva sa sekretarom Sekretarijata za saobraćaj, Dušanom Rafailovićem i njegovim saradnicima, kao i predstavnicima JP “Putevi Beograda”. Glavna tema sastanka bila je usvojena Odluka o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica na teritoriji Grada Beograda u cilju izmene trenutne kategorizacije puteva i ulica u našoj opštini.

Predsednik opštine, Bojan Stević, sumirajući ishod razgovora, rekao je da je na sastanku obuhvaćeno sve ono što je u skladu sa željama i potrebama građana  opštine Lazarevac, a što je ujedno i u skladu sa zakonom koji je propisalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Razgovaralo se i o  povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, pogotovo u zonama pešačkih prelaza, kao i zonama osnovnih i srednjih škola u našoj opštini. U cilju podizanja bezbednosti u saobraćaju, dogovoreno je da se u saradnji sa gradom Beogradom nastavi sa programima edukacije najmlađih učesnika u saobraćaju po predškolskim ustanovama i osnovnim školama.

Postignut je dogovor o nastavku radova i rešavanju problema na putnoj infrastrukturi u ingerenciji Grada Beograda, kao i postavljanju  nedostajuće svetleće i pisane signalizacije, tabli i putokaza na teritoriji GO Lazarevac, rekao je Stević i dodao da su, iako to nije u nadležnosti Sekretarijata za saobraćaj,  iskoristili  priliku da sa predstavnicima razgovaraju  i o promeni naziva pojedinih ulica na teritoriji naše opštine, što će se dalje rešiti sa nadležnim Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove Grada Beograda.

Uz podršku Grada Beograda i Vlade Srbije urađeno je preko 227 kilometara puta u prethodnih sedam godina, istakao je Stević i dodao  da se do kraja 2021. godine planira intenzivno rešavanje putne infrastrukture  na teritoriji naše opštine, izgradnja novih puteva u seoskim mesnim zajednicama, kao i radovi na nekoliko većih projekata. U ovoj godini uradiće se putevi koji su u nadležnosti GO Lazarevac i to isključivo oni, za koje postoje rešeni imovinski odnosi i zakonski osnov, zaključio je Stević.

Gradski sekretar Sekretarijata za saobraćaj, Dušan Rafailović i predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević

Sekretar Sekretarijata za saobraćaj, Dušan Rafailović, u izjavi za medije nakon sastanka rekao je da su timovi Sekretarijata i opštine Lazarevac u vrlo kratkom vremenskom periodu uspeli da usaglase sve nedoumice koje su postojale u vezi sa referentnim sistemom mreže opštinskih puteva i ulica i kategorizacijom ulične mreže, koja je po prvi put usvojena na teritoriji Grada Beograda u februaru prošle godine.

Ideja današnjeg sastanka bila je da se zajedno sa opštinskim predstavnicima prođe celokupni referentni sistem opštine kako bi se videlo da li ono što definišu mape i karte, jesu realne potrebe opštine Lazarevavc  i njenih građana, rekao je Rafailović i dodao da su usaglašeni svi eventualni problemi i definisane smernice za dalji rad. Dogovoreno je da se naprave određene izmene u referentnom sistemu, kako bi se maksimalno zadovoljile potrebe građana naše opštine, zaključio je Rafailović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE