Puls teatar Lazarevac poklanja online predstave (REPERTOAR ZA APRIL)

Zbog novonastale situacije sa koronavirusom i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji Prvo prigradsko pozorište Puls teatar iz Lazarevca odlučilo je da od 6.aprila svakog ponedeljka sa početkom u 21 čas, počne sa emitovanjem svojih predstava na svom You tube kanalu i to od trenutka kada su nastale prve predstave, pa do danas

Na taj način moći ćete da pogledate predstave u kojima ste nekad uživali ili da premijerno pogledate one koje ste propustili. Ovo je, takođe, prava prilika da oni koji nisu upoznati sa radom pozorišta, iz topline svoga doma uživaju u kvalitetnim predstavama. Iako malo i prigradsko pozorište, Puls teatar realizuje velike i značajne projekte, kako za lokalnu zajednicu, tako i za čitav region, izjavila je za Radio Galaxy direktorka Ivana Nedeljković i dodala da je glavni moto pozorišta:

„OSETITE PULS VAŠEG GRADA, VREME JE ZA TEATAR!“

Puls teatar osnovan je 13.februara 2009. i 2019. godine obeležio je 10 godina postojanja, dok njeni članovi rade i stvaraju mnogo pre osnivanja. Ovo pozorište prvo je i jedino u Srbiji koga je osnovala gradska opština. Svi ostali teatri za osnivača imaju gradove.

Za 10 godina, ovaj teatar, uspeo je da zadobije pažnju publike i stručne javnosti ne samo na teritoriji naše opštine, nego i šire. Iza sebe ima 63 premijere od kojih je većina i dan danas na repertoaru. Pozorište je dobitnik 27 strukovnih nagrada i priznanja, dobitnik je i Vidovdanske nagrade GO Lazarevac, kao i priznanja Srpske pravoslavne crkve, Eparhije Šumadijske i Crkvene opštine Lazarevac za nesebičnu pomoć u uređenju Hrama svetog Velikomučenika Dimitrija. U godini 2018, pozorište je dobilo 6 nagrada od kojih su pet međunarodnih (najbolja glumica festivala i nabolja predstava festivala za predstavu Post kvartet), kao i nagrade na međunarodnom festivalu za decu „Pozorište Zvezdarište„ (najbolja glumica, najbolja režija i najbolja predstava festivala, za predstavu Alisa).  Predstave su izvođene na skoro svim bitnijim festivalima u Srbiji i regionu. Igrane su u Skoplju, u Korči (Albanija), Staroj Zagori (Bugarska), Sarajevu, Tuzli, Frankfurtu i dr.

Puls teatar ostvario je brojne predstave u koprodukciji sa drugim pozirištima i ustanovama kulture: UK Vuk, Bitef teatar, Np Užice, NP Leskovac, NP Niš, Regionalno pozorište Novi Pazar i Knjaževsko srpski teatar Kragujevac, kao i Dom omladine (Beograd), a bilo je i domaćin pozorišnoj predstavi „Galeb„ iz Tokija.

Odlična saradnja sa drugim pozorištima pružila je Lazarevčanima priliku da uživaju u predstavama profesionalnih teatara van Beograda iz Niša, Leskovca, Vranja, Prištine, Novog Pazara, Šapca, Kragujevca, Kraljeva, Užica, Kruševca, Pirota, Zaječara, Kikinde, ali i Srpskog državnog teatra iz Temišvara, Srpskog pozorišta iz Mađarske, kao i NP Sterija iz Vršc

REPERTOAR ZA APRIL:

Svakog ponedeljka online teatar u 21h

6.april – Radio drama „Glas u glavi“, Bogdan Španjević / režija Darko Bjeković, Puls teatar i Radio Lazarevac, 2001.

13. april – „Prijateljstvo, zanat najstariji“, Brana Crnčević / režija: Darko Bjeković, Puls teatar, 2001.

20.april – kratki TV film „Ah, Džo“, Semjuel Beket / režija: Boban Đurđević, Puls teatar i BK TV, 2002.

27.april – „Frizer ćelave pevačice“, Miloš Nikolić / režija: Milovan Novčić, Puls teatar, 2003.

Sve predstave možete pogledati na

You tube kanalu: https://www.youtube.com/user/teatarpuls/featured

M. Petrović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE