Prvacima podeljena knjiga “Recitanka”, lazarevačke autorke Danijele Kvas

U Lazarevcu je juče uspešno počela nova školaska godina za đake prvake, a GO Lazarevac i Savet za obrazovanje gradske opštine Lazarevac tradicionalno su obezbedili prigodne poklone za sve nove đake. Knjiga pod nazovom “Recitanka”, lazarevačke autorke Danijele Kvas, podeljena je danas svim polaznicima OŠ “Knez Lazar”. Autorka je dugogodišnji profesor srpskog jezika i književnosti i pisac za decu i odrasle, a “Recitanka”, je njena druga knjiga poezije za decu i polaznike recitatorskih sekcija.

Ove godine OŠ “Knez Lazar” otvorila je svoja vrata za 110 đaka prvaka od ukupno 576 upisanih prvaka sa teritorije naše opštine u ovoj školskoj godini.

GO Lazarevac obezbedila je “Recitanku” za sve učenike prvog razreda matičnih lazarevačkih škola, kao i svih isturenih odeljenja sa teritorije naše opštine.

Predsednik opštine, Bojan Stević, tokom dodele knjiga, poželeo je svim polaznicima uspešnu predstojeću školsku godinu i sticanje dobrih, zdravih navika, kao i novih prijatelja. On je takođe najavio uređenje školskog dvorišta i parking prostora u sklopu OŠ “Knez Lazar”. Sve škole u Lazarevcu dobiće kroz evropske donacije i novo unutrašnje i spoljašnje osvetljenje, a u planu je i izgradnja nekoliko igrališta sa multifunkcionalnom podlogom za nesmetano odvijanje fiskulturne nastave.

Pomoćnika direktora OŠ “Knez Lazar”, Svetlana Novičić, zahvalila se opštini na velikodušnom gestu i poklonima za đake prvake

Od polovine septembra najavljena je i besplatna podela tablet računara za starije razrede, kao i lap topova za učitelje i nastavnike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE