Prva žrtva COVIDa- 19 u Lazarevcu

Muškarac, star 70 godina, koji se lečio od koronavirusa u KBC–u  “dr Dragiša Mišović “ u Beogradu, preminuo je u toj ustanovi, usled naglog pogoršanja stanja, saopšteno je na vanrednoj konferenciji Štaba za vanredne situacije GO Lazarevac.

Preminuli je 20. marta hospitalizovan na Infektivnoj klinici KCS, zatim prebačen u KBC “ dr Dragiša Mišović“, na Dedinju. Njegovo zdravstveno stanje je 12 dana bilo nepromenjeno,  ali se naglo pogoršalo, usled čega je u toku popodneva, 1. aprila i preminuo. Bolovao je i od hipertenzije i hronične bolesti jetre, kako je rečeno na prethodnim konferencijama za štampu.

Dvoje ljudi iz Lazarevca  su trenutno na lečenju u KBC – u  “Zemun“ u Beogradu.

Direktor Doma zdravlja “ dr Djordje Kovačević “ Lazarevac i član Štaba, dr Jovan Milojević rekao je da u Lazarevcu, u prethodnih 24 sata, nema novih obolelih i da nije bilo ni sumnjivih slučajeva koji su poslati na dalju dijagnostiku na Infektivnu kliniku KCS.

Predsednik Štaba za vanredne situacije , Bojan Sindjelić, kao i dr Milojević i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije, Bojan Stević, izrazili su najdublje saučešće porodici preminulog.

Predsednik Štaba još jednom je apelovao na gradjane da poštuju sve mere Vlade i da se uzdrže od nepotrebnog kretanja i druženja.

“ Očekuju se dve teške nedelje i moramo biti odgovorni i disciplinovani. Nadam se da je ovo poslednji smrtni slučaj u našem gradu, od koronavirusa “, zaključio je Sindjelić.

Na dnevnom redu 15. vanredne sednice Štaba za vanredne situacije, koja je prethodila konferenciji, članovi Štaba razmatrali su: informacije o trenutnom stanju u našoj opštini, organizaciju dežurstava u kriznom štabu,  preporuke o organizovanju rada prodavnica mešovite robe u objektu zelene pijace u gradu a donet je i zaključak o imenovanju poverenika civilne zaštite po MZ  gradske opštine i informacije o nabavci zaštitinih sredstava.

M.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE