Proverite da li ste upisani u birački spisak svakog radnog dana od 7 do 15 časova u GO Lazarevac

Obaveštavaju se građani – birači sa područja Gradske opštine Lazarevac da mogu izvršiti uvid u birački spisak svakog radnog dana u vremenu od 7,00 časova do 15,00 časova u prostorijama Gradske opštine Lazarevac, ul. Karađorđeva br.42, II sprat, kancelarija br.37(sa sobom poneti ličnu kartu) ili pozivom na broj telefona 011/8123-278, kao i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu – https://upit.birackispisak.gov.rs/.

Građani mogu tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska na osnovu zakonom propisanih dokaza za vršenje promene.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid u birački spisak i zahtevanje promena u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje ovlasti u skladu sa zakonom i to na isti način i po istom postupku kao i građani. Uz zahtev se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.

Preporučuje se da svi birači koji do 03.04.2022. godine postaju punoletni provere da li su upisani u birački spisak kao i birači koji su izvršili prijavu prebivališta na teritoriji Gradske opštine Lazarevac.
Sve promene u biračkom spisku građani mogu izvršiti do zaključenja biračkog spiska 18.03.2022. godine u 24,00 časa, odnosno 15 dana pre dana izbora, kada Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zaključuje birački spisak.

Dan posle raspisivanja izbora za narodne poslanike pa do 5 (pet) dana pre zaključenja biračkog spiska – najkasnije do 12.03.2022. godine, građani mogu podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima za narodne poslanike glasati prema mestu boravišta u zemlji. U istom roku birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za narodne poslanike glasati u inostranstvu.

Nakon zaključenja biračkog spiska, pa sve do 72 časa pre dana izbora, za sve promene u biračkom spisku nadležno je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE