Promocijom sporta započeta “Dečija nedelja” u Lazarevcu

“Dečija nedelja”  pod sloganom “Podeljena sreća, dva puta je veća” održava se od 5. do 11. oktobra u lazarevačkim predškolskim i školskim ustanovama, ove godine u izmenjenom obliku, bez većih manifestacija i uz poštovanje epidemioloških mera.

Dečija nedelja je nacionalna manifestacija koja se svake godine održava na početku meseca oktobra. Ova nedelja se u Srbiji obeležava od 1987. godine kada je zvanično ušla u Zakon R.Srbije. “Dečija nedelja”  za cilj ima promovisanje dečijih prava i skretanje pažnje javnosti na decu i omladinu, njihov položaj i potrebe u društvu, lokalnoj zajednici i porodici.

Ovim povodom OŠ “Dule Karaklajić” posetilo je rukovodstvo opštine na čelu sa podpredsednikom Tomislavom Rikanovićem i saradnicima, članovima Veća, Radetom Mirkovićem i Nikolom Marinković u društvu istaknutih sportista našeg grada, kapitena KK “Kolubara” Nikole Simića, FK “Kolubara” Nikole Vasiljevića i RK “Kolubara” Dušana Nenadića.

Oni su kroz igru i razgovor pokušali da motivišu i podstaknu mališane na bavljenje sportom, ukazujući im na to koliko je on bitan za njihov dalji razvoj, ali su takođe imali priliku da saslušaju njihove sugestije i želje, kada je sport u našem gradu u pitanju.

“Odlučili smo da prvi dan “Dečije nedelje” obeležimo kroz sportske aktivnosti. Ono što posebno želim da istaknem je da će GO Lazarevac na čelu sa predsednikom Bojanom Stevićem uvek biti na raspolaganju deci u želji da se čuje njihov glas, kako dece tako i njihovih roditelja i da će uvek biti tu da pomogne u daljem školovanju i odrastanju“, rekao je zamenik predsednika opštine, Tomislav Rikanović.

Kapiteni fudbalskog, košarkaškog i rukometnog kluba “Kolubara” iz Lazarevca održali su čas fizičkog i ovom prilikom se družili sa učenicima nižih razreda  OŠ “Dule Karaklajić”. Pobrali su veliko interesovanje mališana za ove sportove, a neki od kapitena već uveliko su njihovi treneri.

Kapiten KK “Kolubara”, Nikola Simić istakao je da je Lazarevac grad sporta, ne samo košarke već i ostalih sportova i da bi stariji sportisti, treneri, trebali da budu uzor mladima koji tek počinju da treniraju.

Vrlo popularan sport među mališanima jeste fudbal i mnogi od njih treniraju u FK “Kolubara”, rekao je fudbalski kapiten Nikola Vasiljević sa porukom da mališani uživaju u sportu dok su mali, da se igraju, a kada za to dođe vreme odluče da li će nastaviti da se bave sportom profesionalno.

Tokom “Dečije nedelje” biće organizovano druženje pisaca sa decom u područnim školama, održaće se predstave za decu “Puls teatra”, dok će učenici OŠ “Vojislav Voka Savić” posetiti Modernu galeriju Lazarevac, a učenici iz Velikih Crljena zasaditi stabljike voća u svom školskom dvorištu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE