Promocija zbirke poezije i proze “Ako se ikada vratiš”, mlade autorke Slađane Simić

Nakon uspešne promocije u Domu kulture u Velikim Crljenima, zbirka poezije i proze “Ako se ikada vratiš”, autorke Slađane Simić, promovisana je i u Modernoj galeriji u Lazarevcu. Ovo je druga po redu knjiga dvadesetdvogodišnje autorke, koja je ujedno i izdavač  knjige. Slađana Simić je student srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu i pisanje je njena velika ljubav od malena.

Slađana Simić

Knjiga “Ako se ikada vratiš” je autobiografsko delo i plod je dvogodišnjeg rada autorke Slađane Simić, koja je u ovoj knjizi objedinila prozu i poeziju. Po autorkinim rečima ovo delo je zbirka pesama slobodnog stiha, a svaka pesma predstavlja pojedinačnu priču. Deo u prozi sastoji se od pisama i stranica iz autorkinog ličnog dnevnika.

U knjizi se obraćam svim ženama, onima koji su voleli ili će tek voleti, devojčicama, sopstvenom gradu, ali i svojoj porodici, iako je knjiga autobiografskog karaktera, u njoj se mogu pronaći svi”, izjavila je autorka Slađana Simić za Radio Galaxy na promociji svoje knjige. Inspiraciju za svoje knjige nalazi u ljudima, gradovima, životu, ljubavi, kao i gorućim društvenim temama, položaju žene i drugo.

U planovima za budućnost ove mlade spisateljice je reizdanje njene prve zbirke pod nazivom “Deo duše”, kao i pisanje dva romana, a jedan od njih je romansirana biografija Jovana Jovanovića Zmaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE