Promocija knjige „Kuća od čokolade“, autorke Jelene Luetić

U okviru dečije nedelje u biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu, održana je promocija knjige „Kuća od čokolade“, autorke Jelene Luetić.

Ova knjiga je zbirka dramskih tekstova koje su polaznici škole glume i amaterskog pozorišta „Hator“ iz Obrenovca, pod vođstvom Jelene Luetić izvodili u predstavama od 2015. godine do danas. Dramski tekstovi pisani su za predškolce i osnovce, a namenjeni su prosvetnim radnicima, vaspitačima, učiteljima i nastavnicima srpskog jezika i književnosti u osnovnim školama.

Knjiga obrađuje različite tekstove iz svakodnevnog dečijeg života, ali i one izmišljene događaje i likove sa kojima se deca poistovećuju ili rešavaju određene životne situacije i problem, kao što su verbalno nasilje, odnos roditelja prema deci i drugo. „Kuća od čokolade“ je svojevrsni priručnik za prosvetne radnike koji žele da sa decom učestvuju na dramskim takmičenjima i sekcijama. U knjizi su prikazana uputstva za nastavnike, na koji način mogu da motivišu učenike da učestvuju u ovom kreativnom procesu, kazala je autorka, Jelena Luetić.

Pored autorke na promociju su govorili izdavač knjige i direktorka Prvog prigradskog pozorišta Puls teatar iz Lazarevca, Ivana Nedeljković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE