Promena radnog vremena biblioteke ,,,Dimitrije Tucović‚‚

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Grada Beograda, i usled širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19 i pogoršane situacije u opštini Lazarevac, od 9. jula 2020. godine, rad Biblioteke ,,Dimitrije Tucović‘‘ sa korisnicima i dalje će biti organizovan pod izmenjenim uslovima uz pridržavanje svih epidemioloških mera i strogih mera socijalnog distanciranja.

Zaposleni i posetioci/korisnici moraju da koriste zaštitne maske, i to tako da maska prekriva nos, usta i bradu.

Zbog proglašenja vanredne situacije svi programi i aktivnosti Biblioteke koji podrazumevaju okupljanja građana u narednom periodu su do daljeg odloženi.

Svi zaposleni i posetioci/korisnici u obavezi su da se pridržavaju poštovanja fizičke distance od dva metra u odnosu na druge osobe u istoj prostoriji (odeljenje, čitaonica, sala, itd), uz maksimalno prusustvo do pet lica.

 

Radno vreme Biblioteke za korisnike  od ponedeljak do petka od 9.00 do 16.00 časova.

Radno vreme za korisnike u ograncima Biblioteke je od 8.00 do 15.00 časova i to u Stepojevcu utorkom, sredom i četvrtkom, u Velikim Crljanima ponedeljkom, sredom i petkom i Rudovcima utorkom i  četvrtkom.

 

Svi korisnici biblioteke mogu da vraćaju i pozajmljuju knjige na uobičajen način, kao i pre početka pandemije. Dozvoljen je slobodan pristup fondu. Prilikom vraćanja građe korisnik će ostavljati građu na označeno mesto.

Korisnicima su na raspolaganju čitaonica periodike, referensna čitaonica i elektronska čitaonica.

Broj korisnika koji istovremeno borave u čitaonicama je 5, osim elektronske čitaonice na Dečijem odeljenju gde istovremeno može biti 2 korisnika.

 

Korisnici mogu rezervisati mesto u čitaonici putem telefona 011/8122-997 ili mejlom knjige@bibliotekalazarevac.org.rs.

 

Kako bi kontrola dozvoljenog broja korisnika u čitaonicama Biblioteke bila moguća, a zarad bezbednosti kako korisnika, tako i zaposlenih, biće ograničena mogućnost izlaženja i ulaženja iz zgrade tokom radnog dana. Zbog toga molimo korisnike da prilikom dolaska sa sobom ponesu sve što će im biti potrebno tokom dana.

Biblioteka ,,Dimitrije Tucović‘‘ će, kao i do sada, nastaviti da prati i pridržava se svih uputstava i mera koje propisuje Vlada Republike Srbije i drugi nadležni organi, i u skladu sa tim utvrđivaće i izmene u načinu organizacije rada.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE