Privredni subjekti do 15. juna mogu se prijaviti na konkurs u vezi sa sprovođenjem mera energetske sanacije stambenih objekata

Gradska opština Lazarevac, ove godine po prvi put je započela sprovođenje programa iz oblasti energetske efikasnosti i finansijske podrške domaćinstvima u procesu energetske sanacije stambenih objekata. U cilju sprovođenja ovog programa opština je 1. juna 2022. godine rasisala Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenje mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji GO Lazarevac.

Objavljeni javni poziv namenjem je privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekta i otvoren je do 15. juna 2022. godine, a nakon završetka ovog javnog poziva, biće raspisan i za građanstvo, rekao je koordinator ovog projekta, Đorđe Maksimović na konferenciji za medije.

Đorđe Maksimović

Privredni subjekti koji budu konkurisali n a ovaj javni poziv u obavezi su da budu registrovani u APR-u minimalno 6 meseci od dana objave konkursa, da se protiv njih ne vodi nikakav sudski postupak i da imaju popunjene prijave koje su dostupne na zvaničnom sajtu GO Lazarevac.

Po isteku konkursa, komisija će rangirati privredne subjekte na osnovu predate dokumentacije i bodovnih lista, a konačna lista biće objavljena nakon 20.juna 2022. godine. Privredni subjekti koji nisu prošli konkurs imaće pravo na žalbu.

Ukupan budžet za ovaj projekat je 20 miliona dinara, a Maksimović naglašava da sve potrebne informacije učesnici mogu dobiti na zvaničnom sajtu opštine u odeljku Javni konkursi i rasprave, kao i putem mejla energetskaefikasnost@lazarevac.rs  ili lično u zgradi opštine.

Nakon završetka konkursa za privredne subjekte, opština će raspisati javni poziv i za građanstvo, a pravo učešća na ovom konkursu imaju samo objekti sa upotrebnom dozvolom. Vlasnici stanova mogu konkurisati isključivo kao stambena jedinica tj. domaćinstvo, ne kao stambena zajednica, kazao je Maksimović.

Projektom je obuhvaćena zamena stolarije, termička izolacija, ugradnja toplotnih pumpi, kotlova na pelet i solarnih panela. Učesnici koji dobiju subvencije za energetsku sanaciju domaćinstva u obavezi su da usluge i materijal  nabavljaju isključivo od privrednih subjekata koji su izabrani na ovom javnom pozivu. Vlasnici domaćinstava moći će u nekim slučajevima da konkurišu i po dva osnova.

U zavisnosti od interesovanja građana za projekte energetske sanacije stambenih objekata, rukovodstvo opštine za sledeću godinu najavljuje i mogućnost povećanja raspoloživih sredstava za ove namene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE