Privode se kraju radovi na izgradnji Doma kulture u Mirosaljcima

Izgradnja doma u MZ Mirosaljci privodi se kraju, a radove je obišao predsednik GO Lazarevac  u pratnji zamenika i svojih saradnika.

Dogradnja i rekonstrukcija postojećeg objekta doma, površine skoro 800 kvadratnih metara, pored doma kulture, sadržaće i prostorije za mesne kancelarije, poštu, ali i vrtić za decu predškolskog uzrasta ustanove “Rakila Kotar Vuka”. Obezbeđene su tri prostorije vrtića u kojima će boraviti 45 dece iz MZ Mirosaljci, uzrasta od jedne do 6 godina.

Projekat rekonstrukcije i dogradnje Doma kulture u MZ Mirosaljci finansiran je uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kroz budžetski fond za program lokalne samouprave, a radovi na ovom objektu započeti su u decembru 2019. godine.

Po rečima predsednika opštine, Bojana Stevića, objekat će biti u potpunosti završen u narednih 60 dana, nakon čega sledi parterno uređivanje oko samog objekta i postavljanje mobilijara. Pored osvetljavanja postojećeg terena za male sportove, koji se nalazi pored doma, biće izgrađeno parkiralište, kao i igralište za decu, najavio je on.

Predsednik MZ Mirosaljci, Mile Ranković, podsetio je da objekat Doma kulture datira iz 1948. godine, a da je zbog jako lošeg stanja srušen 1999. godine, da bi se nakon 25 godina sada ponovo izgradio. On je takođe najavio da će deo uređenja dvorišta ispred doma preuzeti mesna zajednica, za šta su napravljena tri idejna rešenja.

Ranković je iskoristio priliku da se zahvali opštinskom rukovodstvu na čelu sa predsednikom, što su im izašli u susret i imali sluha za njhove potrebe. Ranković je dodao da je u toku izgradnja trafo stanice, koja će Dom kulture napajati električnom energijom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE