Privode se kraju radovi na dogradnji OŠ “Diša Đurđević” u Novom Medoševcu

OŠ “Diša Đurđević” u Novom Medoševcu u naselju Crne međe zasijaće uskoro u punom sjaju, nakon što bude završena dogradnja novog dela škole na već postojeći stari deo.  Novi objekat prostire se na preko 2.000 kvadratnih metara, a nakon završetka dogradnje, zajedno sa starim delom, ova škola imaće oko 4.000 kvadratnih metara.

Podsećanja radi, 2017. godine u ovaj objekat, do tada isturenog odeljenja iz Vreoca, zbog eksproprijacije preseljena je čitava OŠ “Diša Đurđević” iz Vreoca i time dobila status osmogodišnje škole.

Završetak radova na dogradnji ove škole posetili su predstavnici GO Lazarevac, predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić, kao i članovi Veća Nikola Marinković i Rade Mirković u pratnji predsednika MZ Vreoci, Radiše Sinđelića i direktorke OŠ “Diša Đurđević” Marije Šarović.

Predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić se u svom obraćanju zahvalio EPS-u na čelu sa vd direktorom Miloradom Grčićem i MZ Vreoci jer su najviše zaslužni što  je ovaj objekat ugledao svetlost dana i najavio svečano otvaranje u skorijem periodu. On je dodao da osim dece iz Novog Medoševca i deca iz drugih mesnih zajednica na teritoriji naše opštine, i ona pogođena eksproprijacijom, dobiće mogućnost da ovde pohađaju školu.

“EPS se na pravi način odužila MZ Vreoci, mislim da pripadnici MZ Vreoci imaju sve uslove da budu zadovoljni i ja, kao neko ko je učestvovao u pregovorima za ovaj objekat  sam zaista miran ,sada kada vidim da se radovi privode kraju” rekao je Sinđelić.

Predsednik MZ Vreoci, Radiša Sinđelić izjavio je da je proširenje isturenog odeljenja ove škole jedna od početnih pobeda te mesne zajednice:

U trenutku gašenja škole u Vreocima 2017. godine, EPS je želeo da uloži u novu, dobili smo priliku da odlučimo gde i mislim da smo napravili pravu odluku proširenjem  isturenog odeljenja OŠ “Diša Đurđević” u Novom Medoševcu. Ovo je prvenstveno dar MZ Vreoci široj društvenoj zajednici opštine Lazarevac i ovom prilikom pozivam roditelje dece koja putuju  iz okolnih mesnih zajednica, Šopića i Burova da upišu decu u ovu školu.“

Marija Šarović, direktorka OŠ “Diša Đurđević” izjavila je da novi objekat ima 9 učionica sa pripremnim učionicama, odvojen deo za predškolce, svečanu salu, kao i prateće objekte. U starom delu objekta nalazi se 8 učionica, te je ukupan kapacitet škole od 500 do 600 učenika.

Direktorka je najavila i radove na izgradnji zidane fiskulturne sale pored objekta škole, čija se izgradnja očekuje uskoro. Ona se takođe  zahvalila  EPS-u, opštini Lazarevac, MZ Vreoci i Novi Medoševac i svima koji su doprineli da se izgradi jedan ovakav značajan objekat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE