Prijem ratnih heroja sa Košara kod predsednika GO Lazarevac

Povodom obeležavanja dvadeset i dve godine od pogibije našeg sugrađanina, Saše Ivankovića iz Vreoca, koji je život izgubio na Košarama, 16. aprila 1999. godine, predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević primio je danas njegove ratne saborce i vojnike SRJ u sali predsedništva.

Na inicijativu građana, porodice preminulog Saše Ivankovića i njegovih saboraca, opština Lazarevac će uz podršku Grada Beograda nazvati ulicu po njemu u MZ Momčilo Pavlović u naselju Rasadnik. Biće postavljena i spomen obeležja za sve nastradale na Košarama, kao i za dva sugrađanina iz Brajkovca koja su poginula u Hrvatskoj devedesetih godina, saopštio je predsednik opštine, Bojan Stević, nakon prijema.

Stević je naglasio da, je obaveza svih nas, da se svakodnevno podsećamo naših preminulih, ne samo sugrađana, već svih Srba koji su izgubili svoje živote u ratovima.

Pukovnik i komadant odbrane Košara, Ljubinko Đurković , zahvalio se opštini i predsedniku na podršci i istakao da se odavanjem počasti nastradalom Saši Ivankoviću, produžava sećanje budućim generacijama i podseća “da pretke nismo zaboravili, a da se pred potomcima nećemo stideti”.

Pukovnik i komadant odbrane Košara, Ljubinko Đurković i predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević

Neformalno udruženje građana, porodica i ratni drugovi, pokrenuli su takođe inicijativu da se oslika mural u Sašinu čast, koji je pre nekoliko dana osvanuo na platou kod Rudarske česme u glavnoj Karađorđevoj ulici u Lazarevcu.

“Naša je dužnost da očuvamo sećanje na junake koji su dali svoje živote, a otkrivanjem murala posvećenog Saši Ivankoviću nastavljamo sećanje na sve njih”, rekao je pripadnik 125. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije, Ivan Ranković.  

Nakon prijema u opštini, upriličeno je svečano otkrivanje i osveštanje murala, a odata je pošta i položeni  su venci na lazarevačkom gradskom groblju u Crnim Međama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE