Preminuo Mileta Radojević, komemoracija u četvrtak, 23. septembra

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, saopštilo je u nedelju, da je preminuo Mileta Radojević, savetnik ministra zadužen za verska pitanja.

Radojević je prethodno radio kao direktor Kancelarije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama i svakodnevno predano i odgovorno radio na unapređenju verske nastave, promociji talenata i nadarenih učenika, studenata i naučnika i očuvanju srpskog identiteta i tradicije. Zahvaljujući Radojeviću, Ministarstvo je uspostavilo nagradu za istaknute pojedince, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar Branko Ružić i njegovi saradnici sa tugom se opraštaju od svog dragog, vedrog i pažljivog kolege, navodi se u saopštenju Ministarstva, a od Radojevića se oprostio i patrijarh Porfirije, navodeći da je bio dobrotvor mnogih hramova i parohija, piše Sputnjik Srbija.

Mileta Radojević rođen je 1955. godine u Lazarevcu. Pored rada u Vladi Republike Srbije na čelu Kancelarije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama, Radojević je takođe bio i generalni direktor GSP-a i direktor preduzeća „Janko Stajčić“. Bio je član odbora socijalista i prvi predsednik Socijalističke partije Srbije u Lazarevcu.

Komemoracija povodom smrti Milete Radojevića održaće se u četvrtak, 23. septembra u Centru za kulturu Lazarevac sa početkom u 11 časova.

Nakon komemoracije opelo će biti služeno u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu u 13,00 časova.

Po završenom opelu, sahrana če se obaviti na lazarevačkom groblju.

Foto: Ministarstvo prosvete

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE