Premijere predstave „Ljubav se nosi u tri“, u četvrtak, 5. maja

U galeriji „Savremenici“ Centra za kulturu u Lazarevcu održana je konferencija za medije povodom premijere predstave „Ljubav se nosi u tri“, po tekstu Milene Bogavac, a u režiji Jelene Bogavac, koja će biti izvedena u četvrtak, 5. maja sa početkom u 20 časova. Prva repriza zakazana je za 9. maj, takođe u 20 časova.

Roman „Ljubav se nosi u tri“ napisan je 2012. godine, a verzija teksta koja se našla u predstavi je mnogo univerzalnija s obzirom na to da tekst nadilazi sam žanr feminističkog romana, kazala je Milena Bogavac, dodajući da komad govori o likovima koji te 2012. godine u Beogradu ulaze u svoje tridesete godine i bore se da ne odrastu, prikazujući probleme sa kojima se ti milenijalci susreću u komunikaciji, međuljudskim odnosima i sazrevanjem uopšte.

Jelena Bogavac, Milena Bogavac

Bogavac ističe da je komad oštra kritika u tom trenutku mlade građanske Srbije, jedne vrste lenjosti, političke apatičnosti i nesposobnosti da se preuzme odgovornost za zajednicu. Roman počinje kao ljubavna priča, ali se završava kao anti ljubavna, a milenijalci koji su glavni likovi, nisu jedina ciljna grupa kojoj je ovaj komad namenjen, poručuje Bogavac.

“Opsednuti ličnom reprezentacijom i fotogeničnim životom, koji se živi da bi se delio na društvenim mrežama, junaci ovog komada, ni sami ne znaju kako i kada su postali anti-heroji”, rekla je Bogavac.

Nakon premijere, prva repriza  predstave „Ljubav se nosi u tri“ u produkciji PULS teatra zakazana je za 9. maj, takođe u 20 časova.

Igraju: Maja Jovanović, Mihaela Stamenković, Ana Ćuk, Boba Stojimirović, Jovan Zdravković, Uglješa Spasojević i Predrag Vasić/Danilo Petrović

Tekst: Milena Bogavac

Režija: Jelena Bogavac

Scenografija: Nevena Šurlan

Kostim: Sonja Kotorčević

Audio/video: Igor Marković

Scenski pokret: Aleksandra Veljković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE