Premijera predstave Puls teatra “Dok bude love biće i para” u utorak 25.maja

U utorak, 25. maja u 20 časova premijerno će biti prikazana pozorišna predstava“Dok bude love biće i para”, po tekstu i u režiji Monike Romić, a u izvedbi Prvog prigradskog pozorišta “Puls teatar” Lazarevac.

Reč autora:

“Dok bude love biće i para” je predstava koja pred gledaoce donosi nadu, iskrenu ljubav prema poeziji i veru u uspeh. A kada na sceni sretnemo te tri težnje, nastaje naša urnebesna (tragi)komedija koja u jednom i mistifikuje i demistifikuje pozorišni prostor van scene.

Predstava je nastala po istinitim događajima, kroz priču glumica koje nemaju stalni angažman, a zatičemo ih u pokušaju da naprave “smešnu” predstavu “Kako zaraditi pare” da bi preživele, a u isto vreme zadovoljile publiku. Pokušavajući da spoje zabavno sa umetničkim, očajnički se boreći “za to malo duše” koje je ostalo, one će se truditi da prevaziđu bedu i boriće se za sjaj pozorišta.

Ukratko, size predstave bi bio sledeći: dve honorarne glumice na kraju sezone ne zanju kako da prežive letnju pauzu i dolaze na ingenioznu ideju da same naprave predstavu “Kako će doći do para”, da ih ne košta ništa, a da bude urnebesno smešno. One kroz process stvaranja predstave prolaze kroz razna emotivna stanja koja su uobičajna u kreativnom procesu, često uključujući publiku da pomogne. Gledaoci će kroz prizmu glumica prepoznati istinu i muku, nasmejati se načinima i pokušajima naših glumica da zarade pare, a u istom će prepoznati i sami sebe.

U prvom delu procesa predstave će se naći priče iz glumačkog miljea, publika će imati priliku da “zaviri” iza scene i oseti vibraciju teatra, kao i da vidi kako nastaje jedna predstava. Te priče će se kroz improvizaciju pretvoriti u scene okje vode naše glumice i publiku kroz tragikomične situacije do potpune katarze.

Ovom predstavom, između ostalog, ukazujemo na status današnjeg umetnika koji teško da može da opstane u današnjem svetu ukoliko ne “multitaskuje” i balansira između zabave I umetnosti, ali isto tako, pritisnuti takvom stvarnošću, dolaze do novih otkrića u svom kreativnom biću.

Publika će se prepoznati u situacijama u kojima se i ona nalazi svakodnevno u borbi za život i ta zajednička istina naših glumica i gledalaca će ih spojiti, a slatko će se nasmejati sami sebi. Ali će se na samom kraju zamisliti i zapitati šta smo želeli, a šta smo ostvarili u životu do sad i šta bi trebalo menjati po tom pitanju.

Prikazaćemo sjaj ali i bedu pozorišta, jer kao što sve u životu ima belu, ali i crnu stranu, takva je i ova naša predstava – sa paletom raznih boja između.

Ipak, ovo je jedna optimistična predstava “Dok bude love biće i para” posvećujemo svim umetnicima, glumcima i ljubiteljima pozorišta i žive reči na sceni – za onaj svet u koji, ako ne veruješ, ne može ni da postoji.

“Mi smo građa od koje se prave snovi i naš mali život nam je snom  zaokružen” Vilijam Šekspir

Tekst i režija: Monika Romić

Dramaturg: Slavica Ljujić

Scenograf, dizajn plakata i programa: Nevena Šurlan

Kostimograf: Sonja Kotorčević

Fotografija: Lazar Mandić

Igraju:

Gđa Žurka: Ana Ćuk

Gđa Ford: Jelena Cvjetić

Badža. Igor Lazić – Niggor / Lazaer Maksić

Gđa Pejdž: Monika Romić (iz offa)

Vitez Falstaf: Aleksandar Trmčić

Plemić Fenton: Uglješa Spasojević

Inspicijent, sufler: jasmine Anđelković

Majstor tona: Aleksandar Suvajdžić

Majstor svetla: Vladislav Bilić

Izrada kostima: Sonja Kotorčević i Mirjana Puača

Dekorateri: Dejan Đermanović i Aleksandar Radulović

Majstor pozornice: Ivan Gospavić

Organizator: Marija Vlajić – Anđelković

Marketing: Slađana Kalik i Maja Sofronijević

Izvršni producent: Ivana Nedeljković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE