Predsednik opštine sa osnovcima u Malim Crljenima zasadio sadnice voća

Povodom aktuelne Dečije nedelje, opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Bojanom Stevićem i članovima veća Radetom Mirkovićem i Nikolom Marinkovićem, posetili su izdvojeno odeljenje OŠ „Rudovci“ u Malim Crljenima, kako bi zajedno sa učenicima te škole posadili stabla voća u školskom dvorištu.

Ova akcija ima za cilj da kod dece podigne svest o očuvanju prirode i podstakne na brigu o ekologiji. Predsednik opštine govorio je o značaju obeležavanja Dečije nedelje, poboljšanju uslova za život i razvoj dece, pogotovo na teritoriji GO Lazarevac.

„Opština Lazarevac zaista dosta ulaže u naše najmlađe sugrađane, kako na polju obrazovanja tako i po pitanju infrastrukture. U dogovoru sa direktorom škole podstigli smo dogovor da za ove naše male drugare na proleće sledeće godine da ih obradujemo sportskim terenom, ali i da izgradimo jedan savremeni park, kakav imaju deca u ostalim delovima opštine, ali i Beograda“, rekao je Stević i dodao da su u planu dalja ulaganja u ovu mesnu zajednicu.

Ovim povodom direktor škole, Nebojša Delić, u svojoj izjavi za medije rekao je:

„Danas smo imali čas ekologije, mogli ste da primetite da su naši đaci vrlo svesni kada je u pitanju održavanje dvorišta. Nastavićemo sa edukacijom i u drugim područnim i matičnim školama. Moram da naglasim da imamo izuzetnu saradnju sa opštinom, ali i sa JPKP Lazarevac koji deo organizacije.“

U ovoj akciji  zasadjeno je ukupno deset sadnica krušaka, jabuka i lešnika, a stabla su donacija JPKP-a Lazarevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE