Predsednik opštine posetio Centar za socijalni rad u Lazarevcu

Na poziv rukovodioca Centra za socijalni rad u Lazarevcu, Anđele Pejović, predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, posetio je danas Centar za socijalni rad u Lazarevcu u pratnji svog saradnika, člana Veća, Nikole Marinkovića. Glavni razlog posete je unapređenje prostora socijalne službe, radi boljeg i efikasnijeg pružanja usluga građanima na teritoriji naše opštine.

Objekat Centra za socijalni rad u Lazarevcu datira iz 1980. godine i trenutno ima 17 zaposlenih, od toga 12 stručnih saradnika. Odeljenje Centra za socijlani rad u Lazarevcu mesečno broji oko petstotina porodica korisnika socijalnih davanja, a u prethodnoj 2020. godini ovoj službi obratilo se skoro 3.400 korisnika. Zbog ograničenog prostora  i neadekvatnih uslova za rad, Centar za socijalni rad u Lazarevcu, zahteva rekonstrukciju postojećeg objekta ili eventualnu izgradnju novog.

Rešavanje ovog problema realizovaće se uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu i sekretarke Nataše Stanisavljević, kao i direktorke Centra za socijalni rad Grada Beograda, Zorice Pavlović, izjavio je predsednik opštine, Bojan Stević.

U dogovoru sa pomenutim nadležnim službama i sredstvima Kancelarije za javna ulaganja, krenuće se u rekonstrukciju postojećeg objekta ili eventualnu izgradnju novog Centra za socijalni rad u Lazarevcu, koji bi se nalazio u neposrednoj blizini novog Vatrogasnog doma, gde je planirana i izgradnja nove Policijske stanice Lazarevac. Postojeći objekat centra ima oko 340 kvadratnih metara, dok bi novi objekat imao oko 550 kvadrata.

Trenutno se radi na ozakonjenju postojećeg objekta Centra za socijalni rad u Lazarevcu i prikuplja tehnička dokumentacija za rekonstrukciju, saopštio je predsednik opštine, Bojan Stević i dodao da su na zahtev Sekretarijata za socijalnu zaštitu već odvojena sredstva iz Kancelarije za javna ulaganja za rekonstrukciju centra u celosti, dok su za izgradnju novog objekta potrebna druga sredstva. Do kraja tekuće 2021. godine započeće rekonstrukcija postojećeg centra ili izgradnja novog, ako za to budu bila odobrena sredstva, zaključio je Stević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE