Predsednik opštine podelio poklon knjige prvacima OŠ „Knez Lazar“

Zbog trenutne situacije sa pandemijom, ove godine izostala je svečanost za đake prvake i druženje sa predsednikom opštine, te je Biblioteka „Dimitrije Tucović“ u okviru 32. Međunarodnog festivala dana humora za decu, kao mali znak pažnje, svakome od njih pripremila poklon knjigu pod naslovom „Slovarica školarica“, koju je napisao Tode Nikoletić, pisac za decu.

Knjige su danas prvacima  OŠ „Knez Lazar“ u dvorištu škole podelili predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, sa svojim zamenikom Tomislavom Rikanovićem uz želju da budu odlični đaci, steknu radne navike i izrastu u dobre ljude kojima će se Lazarevac ponositi.

Deca su nakon podele poklon knjiga imala priliku da se druže sa autorom knjige, kao i kantautorom za decu Banetom Rosićem i njegovim numerama na “letećoj” gitari.

Ovaj simbolični poklon uručen je i juče u svečanoj sali Biblioteke, drugog dana Međunarodnog festivala humora za decu, učiteljicama prvaka ostalih osnovnih škola sa teritoriji opštine Lazarevac.

Predsednik opštine najavio je nove projekte po pitanju škola u našoj opštini. Radi se na dobijanju upotrebnih dozvola za školske objekte, nakon čega će škole moći da apliciraju za dalje projekte kod GO Lazarevac, Grada Beograda i Vlade Srbije.

Završetak asvaltiranja igrališta kod OŠ „Dula Karaklajića“ očekuje se u narednim nedeljama, kao i platoa OŠ „Knez Lazar“ i izgradnja parking prostora za ovu školu. Osnovna škola u Velikim Crljenima dobiće novu fiskulturnu salu, a OŠ „Vojislav Voka Savić“ očekuje rekonstrukcija i dogradnja. Problem prokišnjavanja krova na OŠ „Dula Karaklajića“ i Gimnaziji „Lazarevac“ biće saniran pre kišne sezone, izjavio je Stević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE