Predsednica Vlade Ana Brnabić posetila vakcinalni punkt u MZ Junkovac

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, posetila je danas punkt za vakcinaciju u MZ Junkovac u pratnji zamenika gradonačelnika, Gorana Vesića. Poseti su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Aleksandar Stefovski, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, predstavnici lazarevačkog Doma zdravlja, kao i opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom, Bojanom Stevićem. Vakcinalni punk u Junkovcu, jedan od 50 mobilnih punktova, koji je Grad u saradnji sa opštinama otvorio u ruralnim delovima Beograda.

“U Srbiji u ovom trenutku imamo nešto više od million i dvestotine vakcinisanih prvom vakcinom i oko 740 hiljada revakcinisanih, što čini 21 odsto punoletnog stanovništva koje se vakcinisalo”, rekla je premijerka i dodala da se nove zalihe Fajzerove vakcine očekuju već sutra, Sputnjik V u toku nedelje, a kineske vakcine u aprilu. Kako je najavljeno, uskoro kreće  i proizvodnja Sputnjik V i kineske Sinofarm vakcine u Srbiji, a Lazarevac je jedna od pet potencijalnih lokacija koje se trenutno razmatraju za izgradnju fabrike.

Premijerka Ana Brnabić

„Razmotrićemo sve lokacije koje su na raspolaganju, najvažnije u ovom trenutku je da imamo potpuno čiste imovinsko pravne odnose da bismo što pre krenuli u izgradnju farbrike. Lazarevac je jedna od lokacija, a koja će biti finalna, videćemo“, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je izjavila da je zadovoljna kako teče process vakcinacije, ali i da on mora da se ubrza. Izrazila je zahvalnost  Gradu Beogradu, ali pre svega svim gradskim opštinama  i ljudima koji su došli da se vakcinišu, naglasivši da je “čin vakcinacije najveći stepen individualne odgovornosti koji možemo da vidimo u današnjim vremenima i ne postoji nijedan drugi način na koji možemo da pobedimo koronavirus, osim vakcinacijom”.

Foto: beograd.rs

Predsednica Vlade, Ana Brnabić, rekla je da je danas očekuje sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba u vezi sa pooštravanjem mera protiv koronavirusa i navela da razume zdravstvene radnike, ali da se mora razmišljati ne samo o ekonoskom, već i mentalnom aspektu i uticaju restrikcija na ljude, kao i dodatnom kršenju tih oštrijih mera.

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić , nakon obilaska punkta za vakcinaciju u Junkovcu, rekao je da će do ponedeljka preko 400 hiljada građana Beograda biti vakcinisano, što zaključno sa jučerašnjim danom čini 27 odsto punoletnog stanovništva Srbije, dok je 15,6 odsto revakcinisanih, a u kategoriji preko 65 godina, vaksinisano je oko 56 odsto građana, istakao je Vesić i još jednom pozvao građane da se prijave za vakcinaciju.

Punkt za vakcinaciju u MZ Junkovac

Nakon obilaska medijima se obratio i predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, zahvalivši se premijerki i Vladi Srbije, kao i Gradu Beogradu, na obezbeđenoj dovoljnoj količini vakcina i pozvao sve građane opštine Lazarevac, ali i cele Srbije da se vakcinišu, jer je to jedini način da zaštitimo kako sebe, tako i druge i pobedimo epidemiju, rekao je Stević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE