Predavanje za poljoprivrednike u GO Lazarevac

Predavanje za poljoprivrednike, na teme : zaštita bilja, hibridi u kukuruzu, voćarstvo i mikrobiološka djubriva, održano je u Velikoj sali gradske opštine Lazarevac.Predavači su bili predstavnik poljoprivredne savetodavne službe Beograd, savetodavac u oblasti voćarstva i vinogradarstva, Radmila Koprivica, predstavnik kompanije ‘ Chemikal agrosava’, Dušan Radovanović i regionalni menadžer kompanije ‘ Agrounik ‘, Vladimir Milosavljević.

Savetodavac u oblasti voćarstva i vinogradarstva, Radmila Koprivica dala je savete našim poljoprivrednicima o najaktuelnijim temama, kao što je  zaštita  biljaka od poznih prolećnih mrazeva.

‘ Neuobičajeno topla zima i visoke temperature dovele su do kretanja vegetacije i gotovo sve voćne vrste su u fazi bubrenja, a imamo i informaciju da se javljaju i cvetovi.Čak i mali mraz može dovesti do većih problema, i ako ne možemo to da sprečimo, možemo bar da ublažimo i preventivno delujemo, da štetu što više umanjimo ‘, istakla je Koprivica.

Predstavnik kompanije ‘ Chemikal agrosava ‘, Dušan Radovanović, poljoprivrednicima je preporučio AS hibride kukuruza i načine na koje mogu zaštiti svoje ratarske uslove.

‘ Što se tiče naših AS hibrida, imamo ih u svim FAO grupama za branje i za berbu u zrnu, kao i hibride koji su prilagodljivi svim uslovima gajenja.Kada su u pitanju pesticidi, akcenat je na zaštiti pšenice, kukuruza i soje ‘, izjavio je predstavnik ove kompanije.

Regionalni menadžer kompanije ‘Agrounik ‘, Vladimir Milosavljević kaže da ‘ njegova kuća proizvodi najrazličitije preparate, počevši od onih za tretman zemljišta, pa do preparata za folirnu prehranu i semena .’ Ova kompanija je na ovom terenu prisutna preko petnaest godina, a njihova krilatica SLAVOL je  dobro poznata proizvodjačima.

Predavanjima je nastavljena škola za poljoprivrednike Saveta za poljoprivredu opštine Lazarevac.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE