Predajom ključeva grada otvoren 33. Međunarodni festival humora za decu

U svečanoj sali Biblioteke Dimitrije Tucović u Lazarevcu, tradicionalno u podne, zvanično je otvoren 33. Međunarodni festival humora za decu pod sloganom “Smeh je uvek zdrav i važan za dete !”

Predajom ključeva grada Nikoli Sinđeliću, učeniku OŠ Dule Karaklajić, predsednik opštine, Bojan Stević, simbolično je predao grad na upravljanje deci Lazarevca za vreme trajanja festivala.

Prisutne je pre svega, na početku otvaranja festivala, pozdravila direktorka Biblioteke, Jasmina Ivanković, koja se ovom prilikom zahvalila svima onima koji su doprinelin da se i u teškim vremenima pandemije, festival ipak održi. Pored opštine, festival su podržale brojne institucije, preduzeća, kao i pojedinci donatori.

Direktorka festivala, Radmila Bulatović, pozdravila je prisutne goste, decu i pisce, tradicionalnom “Smehodošlicom” festivala.

Međunarodni festival humora za decu najlepša je manifestacija koju Lazarevac ima jer su deca i njihova budućnost , razlog svega onoga što odrasli čine, istakao je predsednik opštine u svom obraćanju i dodao da ostaje velika žal, što zbog aktuelne epidemiološke situacije nećemo, drugu godinu za redom imati organizovanu veliku maskenbalsku povorku ulicama grada, ali da se nada da će naredni festival proteći onako kako je to bilo i pre pandemije.

Umesto maskenbalske povorke, raspisan je online foto konkurs za najbolju masku  do srede, 15. septembra, kada će stručni žiri izabrati najbolje. Sve fotografije konkursa biće izložene na platou Biblioteke Dimitrije Tucović. Roditelji će imati priliku i da najmlađe maskirane učesnke festivala dovedu ispred platoa Biblioteke Dimitrije Tucović u četvrtak 16. septembra u 17 časova, gde će se održati još jedno žiriranje i nagrađivanje najboljih maski, a organizovan je i muzičko-zabavni program za decu.

Nakon svečanog otvaranja festivala usledila je dodela priznanja Zlatnog Gašinog pera, koje je ove godine pripalo Jovu Čuliću, pesniku iz Banjaluke, Srebrno Gašino pero otišlo je u ruke Violete Jović iz Niša za knjigu ” Vila Rosa”, dok je prvi put ove godine dodeljena i omladinska nagrada i to Seleni Berić iz Banjaluke za knjigu “Tanka nit”. Gašino pero dobio je Pavle Mitrović iz Kraljeva za knjigu “Palata reči”.

Odlukom Saveta Festivala Zlatnu Gašinu diplomu za ukupan rad sa decom i doprinos festivalu dobio je Predrag Vuković Pedjolino.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE