Potpredsednika SNS-a Marko Đurić posetio lazarevačke kolege

Potpredsednik Srpske napredne stranke, Marko Đurić, posetio je Opštinski odbor SNS-a u Lazarevcu i ovom prilikom pozvao sve naše sugrađane da iskoriste svoje pravo i izađu na izbore 21.juna i podrže izbornu listu Srpske napredne stranke „Za budućnost naše dece“ na čijem čelu je Aleksandar Vučić.

Kao dugogodišnji direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Đurić se osvrnuo na Srbe sa Kosova, koji će zbog predstojećih izbora prevaliti dug put kako bi iskoristili svoje pravo i glasali, jer se radi o budućnosti svakog pojedinca.

„Zato hoću i Lazarevčanima da kažem da se 21.juna odlučuje i o budućnosti Lazarevca, jer Srbija kao jaka država, znači jak, razvijen, moderan, povezan, zapošljen i za život prijatan Lazarevac. Samo Srbija koja se razvija i u ekonomskom, bezbednosnom, spoljno političkom i unutrašnje političkom smislu, može da podrži Lazarevac“, rekao je Đurić.

On je istakao da je trenutna vladajuća partija uspela da za tri godine obezbedi suficit u državnoj kasi, izgradi 5.000 kilometara puta, smanji nezaposlenost sa 26 odsto na 9,5 odsto, obezbedi novčanu pomoć za svako novorođeno dete.

Plan SNS-a je da se životni standard do 2025. godine podigne i da prosečna plata u Srbiji bude 900 evra, rekao je Đurić.

Đurić je pozvao Srbiju da ostane okupljena oko osnovnih programskih principa stranke, a to je da se očuva mir i stabilnost u zemlji, da se sačuva nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet zemlje uključujući i KiM, da ekomonski razvoj bude prioritet državne politike, da se intezivno radi na borbi protiv bele kuge i očuvanju srpskog identiteta, kulture, tradicije i pisma.

„Ponosni smo na srpsku šajkaču i opanak. Uvek se oduševim ovde u Lazarevcu kada vidim spomenik našim junacima iz Prvog svetskog rata. Mi smo srpska napredna stranka i ponosni smo na prefiks srpska, ali želimo da svaki narod u ovoj zemlji ima priliku da neguje svoju kulturu, jezik i pismo i da se oseća kao kod kuće“, kazao je Đurić.

Po njegovim rečima SNS je stranka okrenuta ka budućnosti koja ne projektuje svoju državnu politiku samo od jednog do drugog izbornog ciklusa, već je projektuje tri, četiri decenije unapred.

„Lazarevac je vrlo blizu geografskog srca Srbije, tj Beograda i znam da su njegovi stanovnici itekako imali prilike da osete Srbiju, da kao dobri domaćini znaju šta je dobro za njen razvoj i ubeđen sam da žele da budu deo uspeha  Srbije u budućnosti i budu ponosni što su deo ujedinjavanja Srbije oko ključnih prioriteta državne i nacionalne politike, a tim okupljen oko Aleksandra Vučića je garant da ćemo u naredne četiri godine podići Srbiju na noge, zato 21. juna budimo deo tog uspeha. Pozivam sve da izađu na izbore i podrže listu SNS-a“, rekao je Đurić.

Predsednik SNS-a u Lazarevcu, Bojan Stević,  istakao je da je Srpska napredna stranka u prethodnom periodu dosta toga učinila za građane Srbije, a samim tim i za građane Lazarevca

„SNS u Lazarevcu je 2016. godine prvi put dala predsednika opštine zahvaljujući glasovima građana GO Lazarevac, a rezultat toga je preko 227 kilometara novih i rekonstruisanih puteva na terotoriji opštine Lazarevac, preko 90 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, 48 novih i rekonstruisanih objekata iz oblasti kulture i sporta, kao i objekata za namlađu populaciju, a pre svega tu je objekat vanbolničkog porodilišta i vatrogasni dom.  Ono što je krucijalno za dalji razvoj naše opštine, zahvaljujući razumevanju, pre svega predsednika SNS-a i predsednika Srbije, gospodina Vučića, Vlada Srbije donela je zaključak kojim se potvrđuje izgradnja državnog puta prvog reda „Vožd Karađorđe“ dužine 220 kilometara, a kroz teritoriju opštine Lazarevac, prolaziće u dužini od 35 km, sa petljom u MZ Županjac gde će biti povezana ova dva koridora„, rekao je Stević.

Stević je dodao da smatra da su oni kao stranka pokazali da su spremni i sposobni, a pre svega odgovorni ljudi i da garantuju stabilnost i dalji razvoj Srbije za nas i našu decu i pozvao sve sugrađane na teritoriji GO Lazarevac da 21. juna izađu na izbore i iskoriste svoje glasačko pravo.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE