Potpisani ugovori o donacijama za dve zdravstvene ustanove u Lazarevcu

Juče su u sali predsedništva GO Lazarevac potpisani ugovori o dodeli sredstava za dve zdravstvene ustanove na teritoriji naše opštine.

Predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, potpisao je ove ugovore sa direktorom Specijalne bolnice za interne bolesti Lazarevac (nekadašnja Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju) Miodragom Milićem i zamenikom direktora Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, Milanom Milovanovićem, a koji se tiču donacije sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme za ove dve ustanove, u ukupnom iznosu od 1.900.000,00 dinara , koje je GO Lazarevac obezbedila posredstvom Saveta za zdravstvo.

Specijalna bolnica za interne bolesti, dobila je donaciju od 1.500.000 dinara za nabaku „Mini Vidas“ aparata za biohemijsku laboratoriju.

„Prethodni aparat nabavljen je davne 1993. godine, i jednostavno rečeno on je već odradio svoj radni vek. Nabavkom novog aparata građani opštine Lazarevac dobiće mogućnost za jednu savremenu dijagnostiku i samim tim za uspešnije lečenje. Ovo danas je jedan svečani trenutak i ulaganje u naše zdravstvo na duže staze “, kazao je doktor Miodrag Milić, zahvalivši se opštini na donaciji i odličnoj saradnji.

Domu zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ obezbeđena je donacija u iznosu od 400.000 dinara za nabavku novog EKG aparata, kao i 600.000 dinara u opremi, a po rečima zamenik direktora Doma zdravlja, Milana Milovanovića, deo sredstava biće iskorišćen za unapređenje rada Hitne službe.

„Zbog naše geografske pozicije, naša Hitna služba predstavlja jednu od najopterećenijih službi u široj okolini, sa velikim brojem transporta za Beograd, a ovom opremom koju ćemo od ovih sredstava nabaviti omogućićemo našim zaposlenima da na još bezbedniji i kvalitetniji način obave svoj zadatak, a to je siguran i bezbedan brzi prevoz naših pacijenata do medicinskih centara koji su njima potrebni“, kazao je Milan Milovanović, zamenik direktora Doma zdravlja, zahvalivši se na ovoj donaciji opštine.

Donacijom sredstava za Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ koja su predmet potpisanog ugovora i uz dodatna sredstva čija je realizacija u toku, biće nabavljena tri nova aparata neophodna Hitnoj službi u Lazarevcu, a to su mobilni EKG aparat, defibrilator i uređaju pacijent-monitor koji je veoma važan prilikom  transporta pacijenata ka ustanovama u Beogradu, naglasio je predsednik opštine, Bojan Stević.

Stević je dodao da je opština Lazarevac pokrenula nabavku za kupovinu dela računarske opreme za potrebe doma zdravlja odnosno Hitne službe, kao i to da se zajedno sa Domom zdravlja radi i na uređenju prostorija starog porodilišta, kako bi se izmestila kovid ambulanta i time obezbedili bolji uslovi za pacijente u predstojećim hladnim mesecima.

U planu je i zamena kompletne led rasvetu za Specijalnu bolnicu za interne bolesti, dok opština naredne godine planira i da izdvoji sredstva za izradu projektno -tehničke dokumentacije za rekonstrukciju kompletnog objekta Doma zdravlja, kako bi se dalje konkurisalo kod nadležnih ministarstava ili Kancelarije za javna ulaganja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE