Potpisani Ugovori o dodeli sadnog materijala za 20 poljoprivrednika naše opštine

Danas su u sali predsedništva GO Lazarevac potpisani Ugovori o dodeli sertifikovanog sadnog materijala za 20 poljoprivrednika naše opštine.

Ugovore sa poljoprivrednicima potpisao je predsednik opštine, Bojan Stević, istakavši da je opština, uprkos trenutnoj situacijii i smanjenom budžetu uspela da obezbedi dodatna sredstva u oblasti voćarstva. Stević je pozvao sve poljoprivrednike da i u narednoj godini iskoriste priliku i prijave se na javne pozive koje opština, Grad Beograd i Ministarstvo poljoprivrede  budu raspisivali.

Član Veća, zadužen za poljoprivredu, Nenad Bačanac,  istakao je da je ova godina bila itekako uspešna za poljoprivrednike kako po pitanju prinosa, tako i po pitanju podsticaja, uprkos pandemiji koja nas je zadesila.

U 2020. godini na teritoriji GO Lazarevac, ostvareno je preko 50 podsticaja za poljoprivredna gazdinstva za  mehanizaciju, u saradnji sa Gradom Beogradom stočarstvo je bogatije za 50 priplodnih grla, a 60 pčelara dobilo je novu opremu, kazao je Bačanac.

Jedan od potpisnika ugovora, Ivan Ranković,  bavi se zasadom dunja i već drugu godinu za redom korisnik je ovih podsticaja. Trenutno ima zasad od 50 ari dunje, a cilj mu je da u narednom period proširi svoj zasad na 500 sadnica. On je izrazio zahvalnost opštini, Gradu Beogradu, ali i državi na pomoći malim poljoprivrednicima. U planu mu je da sledeće godine počne da se bavi i zasadom šljive na porodičnom imanju u Trbušnici.

Mladen Gajić, još jedan mladi poljoprivrednik sa teritorije naše opštine, ima svoju vinariju pet godina i ove subvencije će mu itekako pomoći u daljem radu. U planu ima proširenje vinograda za 1.000 čokota tamjanike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE