Potpisan ugovor o finansiranju Regionalne deponije „Kalenić“, Lazarevac učesnik projekta

U Palati Srbije danas je potpisan ugovor između Ministarstva za zaštitu životne sredine, Evropske banke za obnovu i razvoj i preduzeća „Eko – Tamnava“ d.o.o. o finansiranju Regionalne deponije „Kalenić“.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je Đorđe Maksimović pomoćnik predsednika Gradske opštine Lazarevac, koji je ujedno i predsednik Skupštine regionalnog preduzeća.

Kroz ovaj projekat Lazarevac će dobiti centar za separaciju komunalnog otpada, kante za domaćinstva i obnovljen vozni park kamiona neophodnih za iznošenje odpada. Ovaj projekat je od izuzetnog značaja za opštinu Lazarevac, ali i za ostale opštine koje su osnivači preduzeća „Eko – Tamnava“ d.o.o. jer će izgradnjom regionalnog centra trajno biti rešeno pitanje odlaganja čvrstog komunalnog otpada na ekološki prihvatljiv način„, rekao je ovom prilikom Maksimović.

Regionalni centar „Kalenić“ obuhvata 11 gradova i opština, Valjevo, Obrenovac, Lazarevac, Ub, Barajevo, Vladimirovce, Lajkovac, Mionicu, Koceljevu, Osečinu i Ljig. Ova mesta ukupno imaju oko 363.000 stanovnika i u proseku se u njima dnevno sakupi oko 330 tona čvrstog neopasnog komunalnog otpada, zbog čega je izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom sa deponijom „Kalenić“ od velike važnosti za uspostavljanje održivog sistema upravljanja otpadom na ovom području.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE