Potpisan sporazum o samozapošljavanju sa NSZ na teritoriji GO Lazarevac

Danas su predsednik opštine, Bojan Sinđelić i Dobrosav Marić, direktor beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, po četvrti put u Lazarevcu, potpisali Sporazum o samozapošljavanju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Ovim sporazumom biće finansijski podržano otvaranje osam novih samostalnih radnji u Lazarevcu. Program predviđa dodelu sredstava u iznosu od 250.000 i 270.000 dinara za novo radno mesto, tj. samosapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Ove godine preko programa Javnih radova biće takođe zaposleno 150 osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Beograda.

Direktor beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje istakao je da ta služba ima do sada najbolju saradnju sa našom opštinom od svih beogradskih opština i dodao da se na ovaj način uspešno smanjuje stopa nezaposlenosti u Lazarevcu.

Nacionalna služba za zapošljavanje je ove godine opredelila preko 300 miliona dinara za različite programe koje ova služba sprovodi.  Dato je odobrenje za preko 320 lica za otvaranje novih radnji, a u toku je razmatranje odluke i za nova radna mesta.

„Svi poslodavci koji su ove godine podneli zahtev za osobe sa invaliditetom, Nacionalna služba je podržala finansijski. Ovim putem želim da pozovem i ostale poslodavce da mogu da konkurišu kod NSZ za osobe sa invaliditetom i za svako novo radno mesto za koje poslodavac bude konkurisao, mi ćemo podržati finansijski“, rekao je Marić.

Uprkos epidemiji COVID- 19, nezaposlenost na teritoriji grada Beograda u odnosu na prethodnu godinu smanjila se za 9,5 odsto, dok je u Lazarevcu situacija bolja i nezaposlenost je smanjena za 10,5 odsto.

NZS je ove godine opredelila preko 30 miliona dinara za različite prekvalifikacije i dokvalifikacije, kako bi se domaćim i stranim poslodavcima u našoj zemlji obezbedio dovoljan broj radne snage za novootvorene firme i preduzeća. Ove godine povećana su sredstva i za nova radna mesta i za otvaranje novih radnji, a postoji mogućnost da, ako za to bude bilo potrebe, izdvoje se i dodatna sredstva rebalansom budžeta, kako bi se smanjila nezaposlenosti i pomoglo poslodasvcima da zaposle novu radnu snagu.

Predsednik opštine, Bojan Sinđelić, zahvalio se na odličnoj saradnji sa NZS u prethodnom periodu, sa željom da se nezaposlenost u sledećih dve, tri godine u Lazarevcu potpuno iskoreni i da se što više ljudi u Lazarevcu opredeli za pokretanje sopstvenog biznisa, kako bi se ojačala privreda i ekonomija u našoj opštini.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE