Potpisan memorandum o saradnji CZK Lazarevac i Istorijskog instituta u Beogradu

V.d. direktora Centra za kulturu Lazarevac, Marko Mijušković i direktor Istorijskog instituta u Beogradu, Aleksandar Rastović, potpisali su juče memorandum o saradnji.

Neformalna saradnja ove dve institucije započeta je pre nekoliko meseci, a sada je ona i formalizovana, kazao je v.d.direktora CZK Lazarevac, Marko Mijušković i istakao da je cilj ove saradnje, pre svega upoznavanje i obrazovanje generacija koje dolaze sa bogatom istorijom svog naroda. Važnost ove saradnje potvrđuje i činjenica da je Istorijski institute u Beogradu jedan od prvih naučnih instituta Srpske akademije nauka.

Direktor Instituta, prof.dr Aleksandar Rastović, ukazao je na važnost uspostavljanja saradnje sa lazarevačkim Centrom za kulturu, jer je Lazarevac poprište održavanja čuvene Kolubarske bitke, ali i lokacija sa dosta kulturnih i istorijskih spomenika, bitnih za srpsku istoriju i srpski narod.

Saradnja ove dve institucije ogledaće se kroz organizovanje edukativnih tribina, izložbi, promocija knjiga, filmskih projekcija i drugih vidova obrazovno-istorijskog karaktera.

Foto: @lazarmandic ( CZK Lazarevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE