Poseta Stalne konferencije gradova i opština lazarevačkom rukovodstvu

Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština na čelu sa generalnim sekretarom Đorđem Staničićem posetili su GO Lazarevac kako bi sa lazarevačkim rukovodstvom održali sastanak na kome se razgovaralo o brojim temama od značaja za našu opštinu.

Predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević je ovom prilikom rekao da je na sastanku bilo razgovora o implementacije naših ljudi u budućim projektima u okviru brojnih ministarstava Vlade Srbije, kao i stručnog usavršavanja zaposlenih u lazarevačkoj gradskoj upravi.

Jedna od glavnih tema bila je participacija građana i transparentnost u donošenju budžeta za narednu godinu u cilju poboljšanja standarda života naših građana, rekao je Stević i dodao da će uz podršku SKGO značajno unaprediti rad opštine kroz brojne zajedničke projekte.

Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština, Đorđe Staničić, se u svom obraćanju zahvalio predsedniku opštine Lazarevac na pozivu koji je usledio u pravo vreme i rekao:

“Na sastanku je bilo reči kako i na koji način uključiti što više građana u kreiranje budžeta i kako bi se u budžetu prepoznale njihove želje i potrebe. Sa druge strane da bi oni koji kreiraju budžet bili sigurni da ono što budu predlagali bude to što građani zaista žele.“

Staničić je naglasio da Stalna konferencija gradova i opština okuplja sve lokalne samouprave, opštine, gradove i gradske opštine u Srbiji i da se trudi da povezanošću sa njima dobije baš prave informacije koje se tiču rada lokalnih samouprava.

“Prepoznati smo od strane resornih ministarstava i od same Vlade  Republike Srbije, ali i od donatorskih zajednica i zato je za nas važno da imamo visok nivo kvalitetnih informacija, jer na taj način sredstva koja su namenjena lokalnim samoupravama možemo da isprogramiramo na pravi način u budućnosti kroz realizaciju projekata“, rekao je Staničić.

Generalni sekretar je iskoristio priliku da pohvali rad naše lokalne samouprave i zaključio da Lazarevac ima potencijala za dalje napredovanje kroz međusobnu saradnju sa SKGO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE