Poseta gradonačelnika Zorana Radojičića GO Lazarevac

Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, posetio je GO Lazarevac, gde je sa predsednikom opštine, Bojanom Stevićem i saradnicima razgovarao o projektima na teritoriji naše opštine. Radojičić je ovom prilikom istakao značaj projekata i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim učinkom prethodnih godina. Predsednik opštine, Bojan Stević, istakao je dosadašnju odličnu saradnju sa Beogradom i izjavio da Grad već sedam godina daje podršku GO Lazarevac  kada su veliki projekti u pitanju.

Gradonačelnik  Zoran Radojičić i lazarevačko rukovodstvo, na čelu sa predsednikom opštine, Bojanom Stevićem, održali su sastanak  na temu započetih i budućih projekata na teritoriji GO Lazarevac. Stević je u izjavi za medije rekao da se razmatralo o projektima koji su od velike važnosti za podizanje kvaliteta života građana Lazarevca, izdvojivši vodosnabdevanje, kanalizacionu mrežu i putnu infrastrukturu kao goruće. Takođe je bilo reči i o potencijalnim rešenjima i planiranim projektima , poput fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnje pijace i kružnog toka kod jezera Očaga, kao i rešavanje problema odvijanja fizičke nastave za Tehničku školu “Kolubara” i “Gimnaziju” Lazarevac.

Kako bi se bliže upoznao  sa problemima sa kojima se susreću opštinska preduzeća, uprava, građani i kako bi se ubrzala realizacija projekata, gradonačelnik Beograda proteklih nekoliko nedelja posećuje beogradske opštine, a Lazarevac je šesta u nizu. Radojičić je izrazio zadovoljstvo urađenim projektima na teritoriji GO Lazarevac, od 2014. godine do sada, urađeno je 227 kilometara puteva, 50 kilometara vodovodne mreže i 25 kilometara kanalizacione mreže. Poseban značaj imaju projekti vanbolničkog porodilišta i dnevnog boravka za decu i omladinu sa posebnim potrebama, naglasio je Radojićić.

U našoj opštini trenutno je aktivno deset projekata čija je vrednost oko dve i po milijarde dinara, rekao je Radojčić i napomenuo da se završetak Ulice Janka Stajčića planira za jun mesec. U pripremi je projektno tehnička dokumentacija za dva projekta vezana za vodosnabdevanje i kanalizaciju, čiji početak realizacije se očekuje krajem ove ili početkom naredne godine, ukupne vrednosti oko 850 miliona dinara.

Raspisan je tender za rekonstrukciju trga ispred zgrade opštine, koji bi rešio problem parkinga u užem centru grada. Dogovoreno je da se problem vodosnabdevanja pokuša rešiti na republičkom nivou, dok je po pitanju ekologije u planu izgradnja tri fabrike otpadnih voda.

Rukovodstvo GO Lazarevac i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić

Radojičić je obišao i radove na trgu ispod Rudarske česme, čija vrednost projekta iznosi oko 22 miliona dinara i istakao da je bitno da u gradovima postoje mesta na kojima građani mogu da se socijalizuju. Razgovaralo se i o ideji opštinskog rukovodstva da Spomen kosturnica dobije muzejski deo, što će značajno povećati turističku ponudu grada Lazarevca. Projekti će se podjednako  odvijati kako u gradskim tako i rubnim delovima opštine, naglasio je Radojičić.

Obilazak rekonstrukcije trga ispod Rudarske česme

Poruka ovog sastanka jeste da rukovodstvo GO Lazarevac ima puno ideja i inicijative i da zajedno uz podršku Grada Beograda može da se uradi mnogo važnih stvari koje se tiču kvaliteta života građana cele lazarevačke opštine, zaključio je Radojičić.

Završetkom trga ispod Rudarske česme, izgradnjom parkinga kod ERC-a sa 92 parking mesta, kao i uređenjem platoa ispred zgrade opštine i podzemnom garažom , izgled centralnog gradskog jezgra i pešačke zone dobiće nov, moderniji izgled i rešiće se pitanje parkirališta,  zaključio je Stević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE