Pooštrene mere dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta – minimum devet kvadratnih metara po osobi

Vlada Srbije donela je odluku da od ponedeljka 22. marta u 6 ujutro ostaju zatvoreni ugostiteljski objekti, kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri.


Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture (bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke) mogu da rade do 21 čas, a svi ostali objekti do 20 časova, po sledećim uslovima: svi objekti koji budu otvoreni moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.


Ovo znači da ukoliko prodavnica ili na primer frizerski salon ima 90 kvadratnih metara, unutar tog objekta može boraviti istovremeno najviše 10 osoba.

Isto pravilo se primenjuje na teretane – unutar fitnes centra od 160 kvadratnih metara ne sme boraviti više od 10 osoba. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni (frizer, prodavac, fitnes instruktor), navodi se u saopštenju Vlade.


Vlada Srbije takođe napominje da će biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja kovid redara u datom objektu.

Ugostiteljskim objektima dozvoljena je šalterska prodaja hrane i pića, kao i dostava 24 sata dnevno.


Hotelski restorani i kafei mogu usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom do 21 sat.

Izvor: srbija.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE