„Ponosna kartica“ za porodice sa troje i više dece

Pokret za decu „Tri plus“ iz Čačka pokrenuo je ovo udruženje sa ciljem dizanja nataliteta u Srbiji. Naime, oni su došli na ideju da naprave klub porodica sa troje i više dece, od kojih svaka od njih ostvaruje pravu na tzv. Ponosnu karticu. Ovoj akciji pod nazivom „Cena minus za tri plus“ pored petnaestak drugih gradova u Srbiji, pridružio se i Lazarevac kao jedna od beogradska opština.

Grad Beograd je sa svojih 17 opština ovoj akciji pristupio početkom godine, a procenjuje se da se na ovaj način u kućnom budžetu korisnika kartice može uštedeti između 300 i 500 evra.

Svaki bračni par koji ima najmanje troje dece od koji je jedno maloletno, može da ostvari pravo na korišćenje tzv. Ponosne kartice sa kojom se ostvaruju popust u maloprodajnim objektima širom Srbije, uključujući i Lazarevac.

Predsednik opštine Bojan Sinđelić pozvao je sve sugrađane koji ispunjavaju uslove da se priključe ovoj akciji i ostvare svoja prava.

„Smatram da je ovo još jedna u nizu borbi protiv bele kuge i ovim želimo da pokažemo da smo odgovorna vlast koja brine o natalitetu u Srbiji i koja želi da osnaži porodice koje imaju troje i više dece“, izjavio je Sinđelić.

Svi zainteresovani za dobijanje ove kartice, mogu se javiti kancelariji broj 13 na I spratu gradske Uprave u zgradi opštine, svakog radnog dana od 8 do 15 časova. Potrebno je samo popuniti formular, a na izradu kartica čeka se 7 do 10 dana.

U toku je potpisivanje ugovora sa pravnim licima koja žele da ponude svoje usluge po povlašćenim cenama i za sada je sigurno da će učešće uzeti gradska preduzeća, sportske škole, kulturne institucije, kao i mnogobrojni maloprodajni objekti. Spisak ponuđača u Lazarevcu koji učestvuju u ovoj akciji biće naknadno objavljen.

Sve dodatne informacije možete naći na zvaničnoj stranici pokreta: https://triplus.org.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE