Položeni venci na spomen obeležje Milivoju Stojanoviću na brdu Kremenica u Bistrici

Povodom 4. decembra, obeležavanja dana smrti komadanta Gvozdenog puka, Milivoja Stojanovića Brke, vence na spomen obeležje na brdu Kremenica, položilo je rukovodstvo GO Lazarevac, Odbor za očuvanje tradicije Gvozdenog puka mesne zajednice Bistrica, kao i Udruženje rezervnih vojnih starešina Lazarevac.

Ovom prilikom zamenik predsednika opštine Lazarevac, Tomislav Rikanović, govorio je o značajnom doprinosu komadanta Gvozdenog puka Milivoja Stojanovića Brke u Prvom svetkom ratu, pre svega u Cerskoj bici 1914. godine, izdvojivši Kolubarsku bitku kao najznačajniju u kojoj je na brdu Kremenica, Stojanović dao svoj život za otadžbinu.

Rikanović je takođe izrazio veliku zahvalnost pokojnom zameniku predsednika GO Lazarevac, Miloju Živanoviću, zahvaljujući kome je podignuto ovo spomen obeležje velikom borcu i komadantu Milivoju Stojanoviću Brki.

Predsednik Udruženje rezervnih vojnih starešina Lazarevca, Branislav Anočić, govorio je o istorijskim događajima srpske istorije u kojima je Stojanović učestvovao, kao i o značaju obeležavanja ovog datuma, i istakao da se ovakve ličnosti iz naše istorije ne smeju zaboraviti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE