Policija najavila strogu kontrolu donetih mera Vlade

Na današnjoj 17. vanrednoj sednici, Štab za vanredne situacije GO Lazarevac još jednom je pozvao građane da se pridržavaju svih mera donetih od strane nadležnih organa u cilju suzbijanja epidemije. Na sednici Štaba naglašeno je i da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Policijske stanice Lazarevac od danas strogo primenjivati sve donete mere u skladu sa Uredbom o merama za vreme vanrednog stanja.

„MUP pojačava kontrolu donetih mera Vlade, a najavljene su i dosta rigoroznije sankcije. Posebno će se vršiti kontrola okupljanja mladih na sportskim terenima. Kazne će biti strožije i za širenje lažnih vesti i panike na društvenim mrežama.“-rekao je predsednik Štaba za vanredne situacije, Bojan Sinđelić na konferenciji za medije održanoj nakon sednice.

Predstavnici Policijske stanice Lazarevac posebno su naglasili da će svako okupljanje i kretanje lica u grupama većim od dve osobe, kao i prisustvo na javnim parkovskim i rekreacionim površinama biti najstrože sankcionisani u skladu sa uredbom. Kazne za kršenje ovih mera iz uredbe kreću se u rasponu od 50.000 do 150.000 dinara.

Za maloletna lica koja prekrše mere Vlade Srbije, odgovornost snose roditelji, odnosno staratelji.

Uredbu o merama za vreme vanrednog stanja možete u celosti pročitati i preuzeti na sledećem linku http://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/eli/rep/sgrs/vlada/uredba/2020/31/1/reg

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE