Podeljeni tableti osnovcima iz Junkovca i Velikih Crljena

U okviru projekta Beotablet nastavljena je podela tablet računara na teritoriji naše opštine, koji su namenjeni učenicima osnovnih škola od trećeg do šestog razreda.

Predsednik gradske opštine Lazarevac, Bojan Stević, obišao je osnovne škole u Junkovcu i Velikim Crljenima, gde je sa svojim saradnicima i članovima Veća zaduženima za obrazovanje, Radetom Mirkovićem i Nikolom Marinkovićem, podelio besplatne tablet računare učenicima.

OŠ „Slobodan Penezić Krcun“ u Junkovcu, uključujući i njihova dva isturena odeljenja u arapovcu i Mirosaljcima, druga je po redu škola sa lazarevačke teritorije, koja je dobila besplatne tablete. Ukupno je podeljeno 108 tablet računara za učenike i 23 laptopova za nastavnike.

Predsednik opštine, Bojan Stević, ovom prilikom, najavio je rekonstrukciju škole u Junkovcu, čija zgrada datira iz 1965. godine, kao i rekonstrukciju sportskih terena u školskom dvorištu. Stević je takođe iskoristio priliku da svim prosvetnim radnicima čestita Svetski dan učitelja, a deci Dečiju nedelju.

U ime kolektiva i roditelja dece, zahvalila se direktorka OŠ „Slobodan Penezić Krcun“ iz Junkovca, Biljana Matijašević i dodala da, uvođenjem internet mreže u ova tri sela, omogućeno je nesmetano korišćenje tableta i za online nastavu, ako za to bude bilo potrebe.

Učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Velikih Crljena, njih 199, danas je takođe dobilo besplatne tablet računare. Potpredsednik GO Lazarevac, Tomislav Rikanović, kaže da na ovaj način deca iz svih kategorija, bez obzira na socijalno ugrožene, imaju podjednake uslove za učenje i razvoj. Rikanović je iskoristio priliku da najavi rekonstrukciju jednog dela škole u Velikim Crljenima i izgradnju fiskulturne balon hale u narednih godinu dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE