Podeljene besplatne sadnice jasena građanima Lazarevca

U okviru akcije “Posadi svoj hlad” GO Lazarevac podelila je svojim građanima besplatnih sadnica jasena. Ovu akciju organizovala je nevladina organizacija  “Zeleni razvojni centar” u saradnji sa našom opštinom, a sve u cilju dizanja ekološke svesti i očuvanja okoline.

Ispred zgrade opštine, sadnice su podelili članovi Gradskog veća, Nikola Marinković, Rade Marković i zamenik predsednika Skupštine, Željko Pavlović. Podeljeno je ukupno 100 sadnica od kojih je 15 dato osnovnim i srednjim školama sa teritorije naše opštine, kao i predškolskoj ustanovi, a 85 sadnica podeljeno je građanima koji su se za to prijavili.

Građani su početkom godine imali mogućnost da na stranici NVO „Zeleni razvojni centar“ glasaju da naš grad bude što zeleniji i na taj način prikupljen je dovoljan broj prijava, te je Lazarevac u ovoj prolećnoj akciji dobio 100 besplatnih sadnica, rekao je član Gradskog veća, Nikola Marinković i istakao važnost ovakve  akcije, pogotovo sada u vreme pandemije, jer drveće predstavlja prirodne respiratore, koji su nam u ovim trenucima preko potrebni.

Na svakoj sadnici stoji etiketa sa nazivom sponzora koji su donirali sadnice i na taj način uzeli učešće u akciji “Posadi svoj hlad”.

Jasen je autohtona vrsta, hiperalergeno je drvo i lako uspeva i u gradskim sredinama, a u narodu je uvreženo mišljenje da, ko jednom posadi jasen biće srećan do kraja života.

Svi građani su uz besplatne sadnice dobili i detaljna uputstva za sadnju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE