Podela auto sedišta za decu i obuka za roditelje

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa GO Lazarevac i Sekretarijatom za saobraćaj Grada Beograda, nastavila jen akciju podele auto sedišta za Lazarevčane u skladu sa Javnim pozivom, koji je raspisao Savet za bezbednost saobraćaja na putevima GO Lazarevac.

Podeljeno je 90 auto sedišta za decu, a roditelji najmlađih učesnika u saobračaju su imali priliku da isprate predavanje o značaju i pravilnoj upotrebi sedišta.

Roditeljima koji su se prvi prijavili za ovaj Javni poziv, auto sedišta su uručili predsednik opštine Bojan Sinđelić i predstavnici Agencije za bezbednost u saobraćaju.

Predsednik opštine Lazarevac podsetio je da ova akcija u našoj opštini datira iz 2012. godine, u cilju izbegavanja posledica u mogućim saobraćajnim nezgodama i naglasio da će se ova akcija nastaviti i dalje zbog velikog interesovanja roditelja naše opštine.

Duško Pešić, načelnik odeljenja za planiranje, prevenciju i edukaciju u Agenciji za bezbednost saobraćaja, istakao je da je Lazarevac jedna od vodećih opština po pitanju bezbednosti učesnika u saobraćaju i iz tog razloga postoji odlična saradnja opštine i Agencije.

Pešić je izjavio da se broj dece koji strada u saobraćaju iz godine u godinu smanjue, u prilog govori podatak da je u 1997. godine pogonulo 57 dece, dok je sada taj broj na godišnjem nivou smanjen na 10 do 12. Najčešći razlog stradanja dece jeste nekorišćenje sedišta ili nepravilno korišćenje. Cilj edukacije roditelja u ovakvim akcijama jeste da se broj nastaradale dece smanji na nulu, rekao je Pešić.

Sredstva za donaciju auto sedišta obezbeđuju se iz budžeta Parking servisa od naplaćenih kazni za parking.

Predstavnici iz Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda zahvalili su se opštini Lazarevac i njenom rukovodstvu na odličnoj saradnji  i izrazili nadu da će se ovakve akcije nastaviti i u budućnosti na nivou svih gradskih opština.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE