Počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Velikim Crljenima

U okviru projekta ,,Čista Srbija“  započeti su radovi na izgradnji kanalizacione infrastrukture u Velikim Crljenima . Pored primarne i sekundarne kanalizacione mreže u ovoj mesnoj zajednici u dužini od oko 53 kilometra, u okviru ovog projekta biće izgrađeno i oko 25 kilometara kanalizacione mreže u Lazarevcu.

Početku radova na ovom projektu u Velikim Crljenima prisustvovali su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislava Momirovića, ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević sa saradnicima, kao i predstavnici kineske kompanije CRBC.

Naglasio je da je cilj ovih projekata je da, za narednih pet godina, osamdeset odsto lokalnih samouprava u Srbiji bude pokriveno kanalizacionom infrastrukturom i postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda, rekao je ministar Momirović.

Ministarstvo životne sredine uz resorno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u okviru kojeg se izvodi projekat ,,Čista Srbija“ radi na poboljšanju kvaliteta života građana Srbije i Lazarevca, a naša opština jedna je od prvih lokacija gde počinje izgradnja kanalizacije, a ono što je još važnije jesu postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koja će se izgraditi nakon ove prve faze, saopštila je ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, Po rečima Vujovićeve, u planu Republike Srbije je izgradnja oko devedeset prečišćivača vode u narednih pet godina, što ujedno predstavlja težnju ka ispunjenju ciljeva Zelene agende.

Predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, takođe je istako važnost izgradnje kanalizacione mreže za građane Velikh Crljena, koji su do sada kanalizaciju imali u vidu otvorenog fekalnog kolektora ili septičkih jama. Stević je najavio da će na teritoriji opštine Lazarevac započeti još jedno gradilište, i to u MZ Šopić u dva zaseoka , Miletića kraj i Beli potok, gde će se raditi na sekundarnoj kanalizacionoj mreži. U planu je i izgradnja glavnog fekalnog kolektora uz reku Lukavicu.

Foto: lazarevac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE