Počela rekonstrukcija parka ispod Rudarske česme

Lazarevac dobija novi park ispod Rudarske česme u glavnoj ulici, kao i potpuno novi trg u sklopu Centra za kulturu Lazarevac.

Po rečima predsednika opštine, Bojana Sinđelića, grad će nakon skoro 40 godina od poslednje rekonstrukcije parka ispod Rudarske česme, dobiti sasvim novu uređenu parkovsku površinu, koja će biti na ponos svim Lazarevčanima. Pored neophodnog mobilijara, biće opremljen pešačkim stazama, zelenilom, osvetljenjem, ali i stazama za osobe sa invaliditetom.

Sinđelić je takođe najavio da će se nakon rekonsttrukcije ovog parka, raditi i na izgradnji trga ispod Centra za kulturu Lazarevac, kako bi se dobila kompaktna infrastrukturna celina. Na ovom trgu planirana je postavka spomenika u čast Knezu Lazaru, po kome je Lazarevac i dobio ime.

Rekonstrukciju parka ispod Rudarske česme u potpunosti finansira GO Lazarevac i završetak radova planiran je za oktobar 2020 godine, dok će za trg kod CZK Lazarevac, ssva redstva izdvojiti beogradska direkcija.

Državni sekretar MInistarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Bojan Stević rekao je da će uređenje ovog prostora uticati na poboljšanje kvaliteta života naših građanima, a posebno stanovnika MZ Dule Karaklajić i 19. seprembra, koji će moći da uživaju u blagodetima uređenih prostora. On je pohvalio rukovodstvo GO Lazarevac, koje je prepoznalo potrebe sugrađana i uvažilo njihov predlog za moderniji i lepši grad.

Ovom prilikom Stević je takođe izjavio da se planira izgradnja dva kružna toka na jezeru Očaga sa pešačkom pasarelom. Idejno rešenje je urađeno i projekat poslat Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture. Pored ovog u planu je još jedan veliki projekat, izgradnja autoputa Vožd Karađorđe na deonici od MZ Županjac prema Aranđelovcu. Po Stevićevim rečima, otvaranje novog autoputa doprineće dolasku novih investitora i otvaranju novih radnih mesta na teritoriji GO Lazarevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE