Pehar i majica legende Crvene Zvezde na humanitarnoj licitaciji organizacije BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica

Za 17 meseci postojanja humanitarne organizacije BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica, mnogi gradovi, privatnici, fudbalski klubovi i igrači širom Srbije i dijaspore odazvali su se akcijama, kako bi pomogli deci kojoj je neophodan novac za dalje lečenje.

Veliki broj fudbalera donirao je dresove klubova za koje nastupaju, trenutno se na licitaciji nalazi majica legende Crvene Zvezde, Saše Markovića. Čovek koji je bio gol mašina, rekorder Zvezde, koji je postigao bivšem klubu Železniku 4 gola na jednoj utakmici, što je pošlo za rukom jedino Dušanu Saviću i Goranu Druliću.Ostavio je dubok trag u Železniku sa kojim je osvojio Kup Jugoslavije. Godine 1997/98 bio je najbolji strelac lige i jedini igrač koji je skoro svakoj ekipi dao po gol. Prešao je u Crvenu Zvezdu i na 11 utakmica postigao 14 golova.

Saša Marković, sada sportski direktor FK Budućnost iz Popovca, člana Srpske lige – Istok, donirao je i pehar najboljeg igrača kada je nastupao za FK Železnik 1997/98 godine. Pored Markovićevog pehara na licitaciji će biti i majica koja je štampana 1990 godine za utakmicu koja se igrala u Minhenu 10.4.1991. godine.

Novac od aukcije za trofej Saše Markovića i majice Crvene Zvezde namenjen je našoj sugrađanki Jani Simić iz Lazarevca za koju je Humanitarna organizacije BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica uz pomoć humanih ljudi, aukcija i donacija prikupila 14 000 evra. Jana je triaestogodišnja devojčica koja boluje od malignog tumora kičmene moždine.

Humanitarna organizacija BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica trenutno prikuplja novčana sredstva  za jedanaestoro dece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE