Otvoreno takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa Tehnološko-Metalurškim fakultetom iz Beograda, Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada kao i podršku Privredne komore Srbije i Radio televizije Srbije, organizje sedamnaesto po redu Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji, kao državni projekat, održava se od 2005. godine, dok su inovatori iz Republike Srpske uključeni od 2007. godine, u jedinstveni sistem takmičenja za obe srpske države.

Rok za prijavu je do 5.maja 2021. godine, a nagradni fond iznosi pet miliona dinara.

Ovo takmičenje ima za cilj promovisanje preduzetničke inovativne klime u Srbiji i pomoć potencijalnim i postojećim visoko-tehnološkim preduzetnicima/istraživačima, koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i invencije pretoče u tržišno valorizovane inovacije.

Od prijavljivanja do finala, za učesnike Takmičenja, organizovana je besplatna edukacija kroz seriju treninga. Treninzi su besplatni i na dobrovoljnoj su osnovi.  Takmičari prolaze kroz višemesečnu obuku, koja im pomaže da se što bolje pripreme za izlazak na tržište. 

Takmičenje se vrši u dve kategorije: realizovane inovacije  (tj. timovi koji imaju gotov prototip spreman za tržište ili imaju izgrađeno postrojenje za proizvodnju) i kategorija srednjoškolske  i studentske inovativne ideje (rok za ovu kategoriju istekao je 15.marta).

Konkurs je otvoren isključivo za timove (od najmanje tri člana), a ne pojedince.

Poželjno je da članovi tima ne budu samo članovi koji poznaju tehnički deo inovacija, već i osobe koje imaju određena znanja o ekonomskom delu projekta i kreiranju poslovne strategije.

Nakon završetka prijavljivanja, 05. maja 2021. godine, svi prijavljeni timovi, imejelom će dobiti obaveštenje o narednim koracima.

Za sve dodatne informacije posetite sajt: www.inovacija.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE